Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rimfrost och trädgårdsdrömmar

Rimfrost och trädgårdsdrömmar är en annorlunda trädgårdsbok. Det är inte en bok om hur du sår och planterar inte heller en bok om sjukdomar på äppleträd. Nej Rimfrost och trädgårdsdrömmar, som är skriven av Hannu Sarenström, är betraktelser och känslor från författarens egen trädgård. Han beskriver någon enstaka växt eller upplevelse nästan som poesi. Ett kapitel döper han till Trädgårdsfröjder och där skriver han bl a "Högt i skyn är solrosorna krönta med tunga fågelskafferier och det är dags att plocka in rödkålen. Nyknutna står huvudena i den svarta höstjorden likt avantgardistiska juveler från Tiffanys i New York."

Efter den vackra beskrivningen kommer så plötsligt ett recept på soppa av pumpa. Hela boken är skriven vackert, rofyllt och med mycket fantasi. Man upplever författarens känslor för sin trädgård när man följer hans betraktelser genom höst, vinter, vår och sommar. På ett annat ställe i boken skriver Hannu Sarenström "Tidigt i morse hördes bara bin och några enstaka fåglar när jag smög ut med frukostbrickan. Trädgården låg insvept i en kompakt rosendoft, tät som luden sammet. Nästan så tjock att jag kunde skurit den i bitar och sparat den i en burk, för vinterbehov."

Boken är fylld med foto tagna av författaren själv och det finns bilder på allt från frostpudrat järnskrot till Pionvallmor i full blom. Foto och text i Rimfrost och trädgårdsdrömmar andas harmoni och boken är underbart avkopplande att läsa, antingen ett kort stycke eller från pärm till pärm.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Rimfrost och trädgårdsdrömmar
  Titel:
Rimfrost och trädgårdsdrömmar
Författare:
Hannu Sarenström
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Rabén Prisma
Utgivningsår:
1997
ISBN:
9151841762

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB