Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Prydnadsgräs med vippor, plymer och borst!

Augusti är prydnadsgräsens högtid. De står nu i sin prakt och gör trädgården till en härlig plats att vara i! De sorter som blommar brukar göra det nu med olika slag av plymer och vippor.

Inspiration från Blomsterfrämjandet Det finns mängder av olika prydnadsgräs att välja mellan. En del är ettåriga, andra är perenna. Det finns höga och låga, torktåliga och fuktkrävande, mjuka och vassa, silvriga och varmgula – ja, i stort sett finns ett gräs för varje plats i trädgården.

Gräs i rabatt och kruka

Stora gräs passar allra bäst som solitärer, mitt i gräsmattan eller kanske intill en stor sten. Lägre sorter gör sig perfekt tillsammans med andra växter i rabatten medan de lägsta fungerar fint som kantväxter.

Gräs gör sig också fantastiskt bra i krukor och urnor av alla de slag och fungerar både i entrén, på terrassen eller varför inte på balkongen. Tänk på att ge de större gräsen gott om plast i krukan.

Prydnad året om

Gräsens största fördel är att de är vackra året om, från det att de första bladspetsarna tittar fram ända tills de dekorativa axen slår ut. Prydnadsgräsen ger trädgården både lugn och liv och få saker skänker trädgården sådan skönhet som när gräsen vajar i vinden. Hela vintern fortsätter de skänka glädje med rimfrost som glittrar och bildar stjärnor i axen, samtidigt som de fungerar som en trygg tillflyktsort för alla fåglar.

De flesta prydnadsgräs är dessutom lättodlade och har sällan problem med skadedjur eller sjukdomar.

Klipp prydnadsgräs på våren!

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Har du valt att plantera ett flerårigt gräs ska du inte klippa ner det förrän på våren. Klipps de på hösten mister man hela vintertjusningen och de ruttnar lätt bort av regn och snö som rinner rakt ner i plantan.

Läs noggrant på etiketten hur just det gräs du valt vill växa och om det är flerårigt eller inte.

I augusti lyfter vi lite extra på hatten för:

Fjäderborstgräs, Pennisetum setaceum

Fjäderborstgräset är ett luftigt och mycket vackert annuellt gräs som blir dryga halvmetern högt. Det utvecklar graciösa skimrande vippor som blir tjusigt vita, röda- eller kopparskimrande beroende på sort.

Fjäderborstgräset är ett värdefullt prydnadsgräs som är mycket användbart och fungerar både i rabatt, kruka, som snitt och eternell.

I rabatten är fjäderborstgräset ett vackert blickfång, särskilt om det planteras i en grupp om flera. I kruka fungerar det utmärkt både som solitär eller att kombinera med sommarblommor eller perenner. Fjäderborstgräset kan också användas som eternell och då väntar du med att skörda tills axen är fullt utvecklade.

#Så lyckas du med fjäderborstgräset#

Vid plantering i rabatt ska jorden vara näringsrik, fuktighetshållande men väldränerad

Planteras på solig, varm och vindskyddad läge.

Vattna regelbundet i kruka, men låt jorden torkar upp mellan vattningarna.

Läs mer om prydnadsgräs

Prydnadsgräs olika sorter Prydnadsgräs - att välja sort Prydnadsgräs - plantering och skötsel Fina tips på prydnadsgräs!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB