Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Praktisk och prisvärd!

Just nu, på vårkanten, är det många som går i förökningstankar. Man gör frösådder och tar sticklingar, man ympar och beskär. Här kommer en bok som innehåller allt du behöver veta om förökning och beskärning, i form av praktiska steg för steg-beskrivningar, tips och checklistor. Allt samlat i en stor, prisvärd volym.

Förökning och beskärning av trädgårdens alla växter

Av Miranda Smith och Steve Bradley Illustratör: John Woodcock, Ann Savage Fotograf: Paul Forrester, Tim Himsel Översättare: Gudrun Samuelsson, Bo Samuelsson

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Trädgårdsförfattaren och journalisten Kerstin Engstrand har stått för urvalet och skräddarsytt boken efter svenska behov. ISBN 978-91-1-302411-0

Upptäck de enkla sätten att föröka trädgårdens alla växter och lär dig samtidigt hur du bäst beskär de mest populära buskarna och träden. I denna lättbegripliga guide beskrivs tekniker och metoder för förökning och beskärning med enkla instruktioner och tydliga steg för steg-illustrationer. Växterna som beskrivs är de vanligaste i våra trädgårdar och de omfattar såväl träd och buskar som fruktträd, perenner och andra prydnadsväxter.

I förökningsavsnitten beskrivs metoderna för att få fram ett stort antal nya plantor från frö eller sticklingar, genom delning, avläggning, ympning och okulering. Du får en inblick i de naturliga processer och förhållanden som får växterna att växa och föröka sig, och tips om hur du som odlare kan utnyttja dessa på bästa sätt. Varje förökningsteknik presenteras steg för steg och en lista visar vilka växter som lämpar sig för en viss teknik.

I beskärningsdelen får du lära dig att beskära de mest populära buskarna och träden för att få vackra bladverk och mängder av blommor eller frukt. Tekniker som uppbyggnadsbeskärning, underhållsbeskärning och föryngringsbeskärning presenteras tillsammans med diagram och detaljerade illustrationer som visar exakt när och hur du ska beskära, och vilka redskap du ska använda. Till skillnad från många andra böcker i ämnet illustreras här varje enskild växt för sig, så att du slipper frustrationen med att försöka applicera en teknik från en växt till en annan.

Genomgående ges ett stort antal praktiska tips, nödvändiga redskap och verktyg presenteras och checklistor hjälper läsaren att snabbt få ett grepp om ämnet.

Mycket nöje och nytta!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB