Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Plantera ranunkel

Ranunkel är en perfekt växt att ha i krukor och lådor utomhus tidigt på säsongen.

Ranunculus

Ranunculus-hybrid, ranunkel, är en krukväxt som marknadsfördes för första gången under 1980-talet. De nya, kompakta sorterna har utvecklats från de högre sorterna som användes i buketter.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Ranunkel har mycket vackra och dekorativa fyllda blommor som består av många kronblad. Blommorna, som sitter på en kraftig 10-20 cm lång stjälk, finns i en bred färgskala med nästan alla nyanser. Bladen är flikiga och mörkgröna.

Ranunkel säljs från januari till maj och är perfekt att plantera ut i lådor, krukor och balkonglådor tidigt på året. Den trivs nämligen bäst i temperaturer mellan nollan och 15°C. Därför kan du ställa ut ranunkel utomhus så snart temperaturen kryper över nollan. Du måste bara komma ihåg att ta in den om det blir frost. Du kan eventuellt plantera ranunkel tillsammans med pensé eller små, vintergröna buskar som också tål låga temperaturer.

Du kan också använda ranunkel som en bukett med rot inomhus. Om du planterar flera exemplar i en skål får du en vacker, färgglad bordsdekoration som lyser upp under den mörka årstiden. Inomhus håller ranunkel längst om den står på en ljus plats i ett svalt rum, exempelvis ett sovrum eller gästrum. Det är viktigt att den vattnas ofta och att den hålls konstant fuktig, men den behöver inte någon gödning. Du kan kassera ranunkel när den har blommat ut eller plantera ut den i trädgården för det är en knölväxt.

Ranunkel har flera vilda släktingar. De växer vilt längs vägarna och på ängar. De vilda arterna har ofta enkla, smörgula blommor.

Ranunculus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB