Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Piffa upp uterummet med petunia

Petunia bjuder på en sann färgorgie, och när den låter sina frodiga blomstänglar välla ut över krukans eller balkonglådans kant gör den uterummet till en verklig fest.

Text och bilder: Floradania

Petunian finns i en lång rad olika arter och i en mängd färger och storlekar, och den kan i princip delas in i storblommande eller rikblommande. Alla är kända för sin frodighet och sin väldiga blomning, och varje år fylls repertoaren på med nya spännande sorter som kan vara med och ge din trädgård, terrass eller balkong ett nytt och annorlunda utseende.

Färgstarka krukor

Petunian är därför, föga förvånande, ett populärt inslag i sommarens krukor och balkonglådor, där den med rätt skötsel och placering blommar om och om igen. Se till att bjuda den på rikligt med jord och plats när du planterar den. För när den väl sätter igång att växa ordentligt behöver den gott om utrymme.  

Plantera gärna dina petunior i färgstarka krukor, baljor eller balkonglådor i nyanser som matchar eller på annat vis framhäver det glada och kulörta utseendet.

Soldyrkare
Petunian stortrivs med mycket ljus och får gärna placeras i full sol, vilket främjar tillväxten och blomningen hos dessa ivriga små soldyrkare. Blir de för lösa eller rangliga kan de helt enkelt klippas ned. På grund av den ständiga blomningen behöver petunian vattnas och gödslas kontinuerligt – och ju högre temperatur, desto mer vatten och gödning behöver den.

Party med Petunia
Följer du bara dessa få anvisningar kan du med en liten insats få dina petunior att bjuda på en verklig fest i krukor och balkonglådor under hela sommaren.

Färgstarka petunior hittar du här: OdlaShop

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB