Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Penséer och ranunkler

Nu ska förstukvisten städas och befrias från allt visset och vintertrist! Väl gjort ska krukorna fyllas med månadens favoritblommor nummer ett – de tåliga penséerna. Nummer två är ranunkel; en given tronföljare till tulpanerna.

_Månadens blomma i mars från Blomsterfrämjandet_

Sena frostnätter ingen match!

Penséerna är som gjorda för vårt klimat och kynne. Behovet så här års av färg och liv är stort och vad är då mer välkommet än en blomma som faktiskt står pall för sena frostnätter. Penséer finns i mängder av färger och i storblommiga, mittemellan och småblommiga sorter. Fyll krukor och balkonglådor efter egen smak, kanske många i samma färg för en enhetlig stil eller en salig blandning av allt från blått, vitt och gult till kombination av vinrött och rosa.

I stafett med tulpanen

Tulpansäsongen är på upploppet och väl i mål tar ranunkeln över stafettpinnen. Denna nästan overkliga boll av tätt sammanpressade, skira kronblad är vacker i blandande buketter, för sig själv i vas på höga stjälkar eller i arrangemang där blommor i vitt, rosa, gult, rött och orange får flyta i skålar med vatten. Tänk på att ranunkeln vill ha ljummet vatten, ca 20 grader varmt.

Så här års dyker ranunkeln upp även i kruka. Tänk på att köpa exemplar där färgen på knopparna syns, för att vara säker på att de slår ut i full blom. Kombinera i korg, kruka eller liten zinkbalja med blandade vårlökar och vintern är ett minne blott!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB