Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pelargoner och ännu mera pelargoner!

Det är utmärkta tider nu för att driva pelargonsticklingar och säkra sommarens blomsterfägring på balkong, terrass och i uterum. Att pyssla om sticklingarna och se deras växtkraft är ett sant vårnöje.

Av Katarina Kihlberg

Jag fick mina pelargonsticklingar från Odla.nu häromdagen. Jag kan inte låta bli att köpa massor trots att jag har dem omkring mig på jobbet hela dagarna. Det ger bara ännu mer lust att fylla krukorna hemma med olika sorter, färger och former när jag ser hur fina de är i våra växthus.

Plocka blommor och knoppar

Så länge pelargonsticklingarna står i växthusen här hos Odla.nu ansas de dagligen. Blommor och blomknoppar plockas bort för att växtkraften ska gå till produktion av rötter och blad under sticklingens tillväxttid.

När jag köper många pelargoner brukar jag unna mig att behålla några blommor på de små sticklingarna bara för att det är vackert. Dessa växer till sig långsammare men det gör inget när jag har andra som snabbt fyller ut sina krukor.

Plantera i olika krukor

När jag får hem mina sticklingar planterar jag dem i bra planteringsjord i lite alla möjliga krukor. En stickling var i små krukor och flera i de lite större. De placeras varmt, ljust och skyddat för att få en så bra start i livet som möjligt.

När de vuxit till sig arrangerar jag dem i de krukor de ska stå i hela sommaren och sätter ut på altanen.

Köp pelargonsticklingar hos Odla.nu!

Just nu är försäljningen av pelargonsticklingar i full gång och vi har mängder av sorter att välja mellan. Du köper dina sticklingar tre och tre och får hem dem i smarta förpackningar, så kallade blister, där de ligger helt skyddade under transporten. Läs mer om att handla pelargoner hos Odla.nu här:
Att köpa pelargonsticklingar

Har du frågor angånde våra pelargonsticklingar eller om något annat som gäller försäljningen hos Odla.nu är det bara att mejla: katarina@odla.nu

_Vårhälsningar Katarina på redaktionen_

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB