Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Påsk med neon och natur

Blanda de traditionella påskelementen med modernare inslag. Använd annorlunda material, växter och spännande färger och skapa din alldeles egen påskvärld! Så lyder uppmaningen från ett nytt danskt inredningsföretag.

Inspiration från Floradania

Ett förslag till annorlunda och samtidigt personligt påskpynt får vi från fotografen Sofie Helsted och inredningsarkitekten Mille Fly, den senare känd från det danska TV-programmet ”Fra skrot til slot”. Tillsammans driver de företaget Fly + Helsted, som bland annat sysslar med butiks- och bostadsinredning.

Neon och natur

Här har vi utgått från oss själva. Vi arbetar mycket med visualisering, och vi har en humoristisk och aningen skruvad attityd till saker och ting. Neon är inne nuförtiden, så därför blir neongula ägg självklart det tongivande påskinslaget när vi pyntar påskbordet, säger Mille Fly.

Det neongula inslaget utgör en spännande kontrast mot den klassiska musselmålade servisen. De växter som vi använder på bordet stylas inte, utan får vara naturliga. En liten kul detalj är att vi har låtit ett ägg hänga ned i vasen tillsammans med växten. Vi har bland annat använt penséer och pärlhyancinter. Deras blå färg matchar den musselmålade servisen, medan den blå anemonens gula mitt kommunicerar med de övriga gula inslagen på bordet.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

#Växter i glasvaser#

Estetik och helhetskänsla betyder mycket för Sofie Helsted och Mille Fly. Till växterna på bordet har de således använt glasvaser – detta för att skapa ett ”rent” och transparent uttryck, som också går igen i krukväxten på fönsterbrädan.

Hos oss får växterna lov att bara ”vara växter”. Det är bladens struktur och färger som utgör det dekorativa elementet, och i kombination med vaser eller fat får man ett fungerande samspel. Vi har till exempel satt samman ett fat med ägg och choklad, som skapar dialog mellan det gröna, det gula och det blå, säger Mille Fly.

#Påsk och vår – två sidor av samma mynt#

Det här påskpyntet är flexibelt och kan snabbt ändra karaktär. Tack vare äggen blir det en påskdekoration, men när påsken är över och äggen tas bort blir det ”vanlig” vår igen, avslutar Mille Fly.

#Mer påskinspiration#

Vill du få lite mer påskinspiration? Läs gärna den här artikeln också: Blommor till påsk!

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB