Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Palettblad

Coleus blumei-hybrid kallas populärt palettblad. Det förstår man, när man ser hur bladens färger varierar liksom på en färgpalett med nyanser från grönt, brunt, gult, orange och rött till mörk purpur.

Färger och färgmönster varierar från planta till planta och ofta från blad till blad. Plantan kommer ursprungligen från tropiska områden på Java och i Australien. Den kom till England kring 1800-talet, där den engelska trädgårdsföreningen "The Royal Horticultural Society" utförde det erforderliga förädlingsarbetet, så plantan kunde lanseras som krukväxt.

Palettblad skall stå ljust för att det rika färgspelet i bladen skall komma till sin rätt. Den tål till och med full sol. På sommaren kan den stå utomhus på en skyddad plats, t.ex. på terrassen eller användas som andra utplanteringsplantor bland sommarblommorna.

Se till att palettblad hela tiden är fuktig. Saknar den vatten, ser man att bladen börjar sloka. Den rättar upp sig med detsamma, så snart den får vatten. Under växtsäsongen skall den ha näring en gång i veckan. Den blommar också på sommaren med oansenliga, blåaktiga blommor samlade i pyramidformade blomställningar.

Palettblad är en mycket tolerant planta som kan övervintra i vardagsrummets fönsterkarm, dock bäst vid temperaturer på 15-18°C, men den kan klara sig helt ned till 10°C.

De praktfulla bladen är utan tvekan palettblads största prydnad. Man har fina möjligheter att leka med plantans många färgvariationer i samklang med bostadens färger och ljus.


Palettblad,
Coleus blumei hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB