Örter och smaker från Österlen
Egentligen är detta en kokbok, men också en ack så vacker örtabok! Man kan nästan känna doften från det blåa lavendelfältet och höra surret av tusentals flitiga bin! Man får också lära sig hur man binder en doftande "lavendelkorg" att ha bland sänglinnet i skåpet.
Eva har under sommaren fotograferat sina odlingar på Österlen och samlat recept till en egen kokbok. Hon har tagit gamla familjerecept och experimenterat med läckra och oväntade blandningar av örter.
Där finns Julbröd från Österlen, Örtbröd i olika former, Lavendellemonad, Örtgelé och -paté och mycket mer. Många av dessa recept passar säkert bra även juletid.
Örter och smaker från Österlen av Eva Olsson
Titel:
Örter och smaker från Österlen
Författare:
Eva Olsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Münchmedia
Utgivningsår:
2008
ISBN:
978-91-633-2934-0