Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ohl´e, 'Senorita Rosalita'

Ett paradisblomster med nya egenskaper har gjort entré på den svenska marknaden. Paradisblomster, _Cleome hassleriana_ 'Senorita Rosalita', gör nu sitt intåg.

Från Blomsterfrämjandet

En spanjorska i krukan

För många är paradisblomster en hög, upp till 120 cm, ståtlig utplanteringsväxt där bladen har små, förrädiska taggar som lätt hakar tag i skinnet om man rör vid plantan.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Paradisblomstret, Cleome hassleriana 'Senorita Rosalita' är lägre, 40 cm, och saknar dessutom de små taggarna på bladen. Istället hakar denna vackra utplanteringsväxt sig fast i sin odlare på andra sätt.

Paradisblomstret 'Senorita Rosalita' börjar blomma redan i juni och tack vare att blommorna är sterila, och inte kan bilda frö, fortsätter blomningen oavbrutet tills första nattfrosten kommer på höstkanten. Blommorna som går i violett lockar till sig fjärilar och bin under sommaren och ger på så sätt ett extra värde till trädgården.

När blomningen i den första blomklasen hos 'Senorita Rosalita' avtar har plantan redan börjat bilda en ny blomklase som växer förbi den gamla, på så sätt döljs de vissna blommorna och plantan är fräsch hela tiden.

Paradisblomstret 'Senorita Rosalita' har ett friskt grönt bladverk som tillsammans med de violettrosa blommorna gör den attraktiv. Passar bra att plantera både i rabatter och i krukor eller urnor på uteplatser och balkonger.

Bäst trivs paradisblomster om de planteras i soliga till halvskuggiga lägen och gärna på lugna platser. Använd en planteringsjord av bra kvalité vid planteringen. Vattna så att jorden hålls jämt fuktig och tillsätt näring i vattnet en gång per vecka för att blomning och tillväxt ska bli optimal.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB