Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odla orkidéer del 3

Faktagranskare Uno Åkerö

Cattleya
sidan 3 av 4

Temperatur och luft: Cattleyor tycker under sommaren om att stå i en temperatur av 18-21 grader under natten, och högre på dagen. Under vintern är 16 grader under natten och 18 grader under dagen lagom. Man kan fuska lite med de här angivna temperaturerna, men försök att hålla Dig så nära som möjligt.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Vattning och Gödning: Cattleyor tycker om att vara jämnt fuktiga hela året runt, med en liten neddragning av mängden under vintern. Man skall dock låta plantorna torka ut lite mellan vattningarna, så att inte rötterna står i så mycket fukt hela tiden. Det är betydligt fler orkidéer som dött av för mycket vatten, är den är som torkat ihjäl.

Alla Cattleyor tycker om att sprayas med en vanlig sprutflaska på ovan-, och undersidan av bladen, var dag. Om det är väldigt varmt, kan det vara bra att spraya/duscha ett par gånger under dagen. Dock måste man undvika blommorna, de kan nämligen få fläckar av vatten.

Precis som t.ex. Phalaenopsis-plantor, mår Cattleyor bra av att få något höjd luftfuktighet, vilket man kan åstadkomma genom att ställa en skål fylld med lecakulor och vatten intill plantan. Du bör göda Din Cattleya med speciell orkidénäring under tiden då den är i tillväxt, alltså när bladet/bladen växer till, och när nya rötter växer fram.

Tillbaka 1 2 3 4 Nästa sida

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB