Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt och roligt!

Snart är det dags att börja med den roliga sysslan att odla på balkongen, terrassen och i uterummet! I år har det kommit mycket nytt och roligt just för att ha på mindre utrymmen. Säljs av välsorterade Garden Centers.

Av Sylvia Svensson ## Grow In Bag
Istället för trista balkonglådor i plast eller tunga keramikkrukor kan man plantera i nya, lätta Grow In Bag. Den består av en odlingsram i pil med en dränerande fiberbag inuti. Grow In Bag är precis som det låter – odling i en "kasse”. Kassen fylls med jord och placeras i en tillhörande odlingsram av flätad pil. Kassen lämpar sig bra för sommarblommor eller kryddor och ställs med fördel direkt på marken, till exempel på terrassen. Den är tillverkad i ett material som bevarar fukt på ett bra sätt, samtidigt som det släpper igenom överflödigt vatten. Den har kraftiga handtag, så det är enkelt att flytta den med växter.

Ramen finns i färgerna vit och naturell. Den flätade pilen ger ett romantiskt intryck, men pil är dessutom hållbart. Grow In Bag finns i två storlekar: den rektangulära mäter 60x20x20 cm och den kvadratiska 45x45x25 cm. (Från Nelson Garden)

Praktiska odlingsskåp

Odlingsvitrinen är en vacker inredningsdetalj specialanpassad för den lilla trädgården, altaner och balkonger. Ett litet växthus med plats för både odling och förvaring. Odlingsvitrinen är tillverkad av furu och levereras vitmålad med tre gallerhyllor i metall, en automatöppnare som reagerar på lufttemperatur samt tråg för vattenuppsamling. Odlingsvitrinen passar också för den som inte vill satsa på ett stort växthus, eller den som kanske behöver en mindre yta för sin alldeles egna kryddträdgård. (Från Hasselfors Garden)

Ett annat odlingsskåpet har heter helt fått namnet Litet växthus. Det är ett växthus för balkonger och terrasser som trots storleken har tillräckligt med plats för att rymma till exempel ett par tomatplantor. Det nya miniväxthuset, tillverkat i barrträ och kraftig isolerplats, är 69 cm brett, 49 cm djupt och 120 cm högt. Växthuset har utrustats med ställbar ventilationslucka och dessutom är hyllplanen löstagbara. (Från Nelson Garden)

En fröjd för ryggen!##

Tack vare Odlingsbänk på ben är det enkelt att upprätta en liten köksträdgård på balkongen eller terrassen. Odlingsbänken lämpar sig för plantering av såväl prydnadsväxter som kryddor, örter och grönsaker. Eftersom Odlingsbänken är tillverkad av värmebehandlat trä, och inte innehåller några impregneringsmedel är den ett bra val vid ekologisk odling. De vackra hörnen fullbordar utseendet, och tack vare de måttanpassade fogarna så är den enkel att montera. Benen går att ta loss och stapla på varandra, vilket gör produkten smidig att transportera och förvara. Förpackningen innehåller också en spaljé, som underlättar odling av växter som behöver extra stöd, samt tre odlingsstickor för fröpåsar eller namnlappar. (Hasselfors Garden)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB