Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt, nyttigt och roligt – oktober

Såhär i höstmörkret är det lätt att bli sugen på en ny adventsljusstake eller -stjärna. Lite mer praktiska tankegångar kan gälla vad det är som biter bäst mot is och halka eller vad som håller de små, pälsklädda vännerna borta. Hur tänker du?

Av Sylvia Svensson

På Elmia Garden 2012, som i år gick av stapeln 17-18 oktober, presenterades det många intressanta nyheter, och här berättar jag om ett urval från olika håll.

Vackert och nytt

Tjust Green har kommit med dekorflis i olika sorter, det är en naturlig biprodukt från svenska sågverk med råvara från certifierade skogar. Dekorflisen finns i olika grovlekar och i olika träslag som ek, lönn, asp med flera, och dekorflisen kan användas både till att täcka ytor utomhus, till exempel på markduken, eller till dekorationsändamål inomhus. Priser beror på förpackningsstorlek och vilken produkt det gäller.

Markslöjd har flera vackra nya adventsstjärnor och adventsljusstakar i sitt sortiment. Den röda adventsstjärnan 'Hall' med spetsmönster är hela 70x70 centimeter stor och kostar cirka 320 kronor. 'Marie' är en modern adventsljusstake med ett klassiskt änglamotiv. Längd 50 centimeter och pris cirka 610 kronor.

Floradania, de danska plantskolornas samarbetsorganisation, presenterade förstås många vackra, nya växter men även andra roliga nyheter, som till exempel Magnetpotte, en kul ytterkruka som kan fästas på kylskåp eller någon annan magnetisk yta. Krukan kan hysa en liten suckulent växt och kommer från Offer Madsen A/S. Finns troligen i handeln till våren. Prisuppgift saknas.

En färgglad serie med balkonglådor och krukor i elva färger kommer från Elho. Särskilt rolig var krukan The Corsica Drainpipe Clicker som kan hängas på stupröret, som ju sällan är särskilt snyggt att se på! En rad färgglada krukor med yviga växter på det täcker det effektivt!
The Corsica Drainpipe Clicker passar för stuprör med diameter 68-120 mm, alltså de allra flesta. Prisuppgift saknas ännu.

#För träd och jord#

Hasselfors Garden erbjuder Stöd och skydd för träd som i en och samma förpackning ger allt det skydd och stöd som ett ungt träd behöver för att kunna rota sig och växa rakt. Produkten innehåller två stödkäppar, tjärband avsett för bindning och två skyddsnät. Stödkäpparna och uppbindningen håller trädplantan på plats under rotningen, alltså under ungefär 3–5 år. Harnätet och sorkskyddet skyddar trädet från gnagare. En namnskylt till trädet där du kan skriva ner de viktigaste uppgifterna om trädets: sort, när trädet planterades och av vem, följer också med. Cirkapris 599 kronor.

Rölunda Gård lanserar Biokol, det vill säga svensk träkol som blandas med hönsgödsel för att användas som gödsel- och jordförbättringsmedel. Träkol bryts ner långsamt i jorden och är ett sätt att binda upp luftens koldioxid. När man blandar det med hönsgödsel kan överskottsnäringen lagras tills växten behöver den. Produkten består enbart av närproducerade svenska råvaror och en 50 liters säck räcker till ca 10 kvadratmeter. Prisuppgift saknas.

#Mot halka och skadedjur#

Från GreenLine kommer två produkter mot halka: EkoGrus och TöUtanSalt. Båda tar krafttag mot problemet med hänsyn till naturen. EkoGrus består av torkad, bränd och siktad lera, som enkelt strös ut på det hala underlaget för att skapa friktion. Till skillnad från vanligt grus är EkoGrus lätt samtidigt som det fäster bra i isen. Vanlig, tung grus kan väga 45 kilo, samma mängd EkoGrus väger 4 kilo. Prisuppgifter saknas.

Silverline har en ny avskräckare, Mus- & Råttfritt 50, som kan användas för att stoppa skadedjur som möss och råttor i dörren nu när de börjar söka sig in i våra hus på sin jakt efter mat och värme. De särskilt anpassade ljudfrekvenserna stressar skadedjuren som därför inte vågar sig in. Mus- & Råttfritt 50 täcker en rumsyta på upp till 50 kvadratmeter, och det finns även större modeller. Dosan kopplas in direkt i vägguttaget i utrymmen där sådana finns. Avskräckaren stör inte TV eller datorer och den påverkar inte heller människor eller husdjur, förutom tamgnagare. Cirkapris 375 kronor.

Modellen Mus- & Råttfritt 50 Batteri kan placeras i utrymmen som saknar el, till exempel förråd. Även för denna gäller att tv och datorer inte störs, den påverkar heller inte människor eller husdjur förutom tamgnagare. Kostar 595 kronor.

Lider du av spindelfobi? Ett system liknande det som finns mot möss och råttor finns även för att hålla spindlar borta. Med Spindelfritt från Silverline täcker du en yta upp till 30 kvadratmeter. Spindelfritt är för inomhusbruk, den tål inte fuktiga miljöer som terrasser eller balkonger. Cirkapris 275 kronor.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB