Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt, nyttigt och roligt - mars

Det dyker upp nya prylar och lösningar för trädgården hela tiden. Odla.nu håller utkik och samlar ihop intrycken en gång i månaden. I mars börjar trädgårdsandan vakna till liv ordentligt och det kommer mycket nytt, nyttigt och roligt!

Samlad av Sylvia Svensson. Alla bilder och varuinfo är från företaget i fråga

Designade insektsholkar

Vill du ha fler surrande insekter och mer fjärilsfladder i trädgården? Nu lanserar Granngården tre designade insektsholkar för insekter, fjärilar och bin för trädgårds- och balkongbruk. Är det möjligt så placera gärna holken vänd mot söder för morgonsol, gärna i närheten av ett träd eller en buskage.

Holkarna är tillverkade av trä och finns till försäljning i Granngårdens butiker från april. Priser: stor 299 kr, medium 199 kr, fjärilsholk 149 kr och vildbinholk 149 kr.

Läckra kläder

Garden Girls kommer ständigt med nya, läckra produkter till kvinnliga trädgårdare! Den populära quiltade västen har fått en brun syster. Västen är tillverkad i funktionellt material, har rosa microfleece-foder och reglerbart rosa ryggband. Pris: ca 749 kr.

Deras nya höga gummistövlar är utrustade med slits och spänne som möjliggör större rörlighet och en generösare passform. Stöveln har extra hög halt av naturgummi för bättre slitstyrka och tålighet. En löstagbar fleecestrumpa finns till. Pris: ca 799 kr.

Myrorna på frammarsch

Framåt vårkanten tittar de fram – myrorna. Inte alltid så välkomna, särskilt inte inomhus, men det finns effektiva sätt att hålla dem borta.

Myror gillar allt som är sött och söker sig gärna till ställen där vi människor förvarar mat. Köket är därför ett trivsamt tillhåll för myrorna på våren då maten utomhus fortfarande är begränsad. Genom att torka av bänkar och se till att det inte finns smulor, saftspill och liknande kan man hindra myrornas framfart men ibland behövs olika sorters myrmedel. Myrr Q Myrdosa från Bayer innehåller lockmedel och myrorna tar med sig den aktiva substansen ner i boet och myrboet bekämpas inifrån. Pris: ca 100 kr.

Gräsklippet!

Gardenas nya robotgräsklippare R40Li klipper gräset på egen hand utan att störa varken husägaren eller grannar. Maskinen åker inte i strikta körfält utan täcker gräsmattan helt slumpmässigt vilket gör att man undviker spår och ojämn klippning. Den är även stöldsäker: om den lyfts, stänger den av sig själv och ger ifrån sig ett högt larm. En pin-kod krävs för att återstarta. Pris: ca 13 495 kr.

Rosentorn Obelisk från Vansta

En riktig klassiker som ger även de minsta trädgården nivå och struktur. Den kan placeras individuellt, i par eller i grupp eller på var sida av en uppfart eller en trädgårdsgång ger de ett attraktivt alternativ till traditionella rosvalv. Klätterrosor, rosor med tunga, hängande blommor, kommer tacksamt till sin rätt mot denna robusta pelare som kan förankras rakt ner i marken eller gjutas fast i betong. Den finns i andra färger än svart på begäran. Finns i två höjder: 230 cm och 300 cm. Pris: 6 950 resp 13 270 kronor.

Naturgödsel

Bayer Gardens nya Natria Universalgödsel är baserat på 100 procent naturliga ämnen. Gödslet är inte farligt för människor eller djur och ger växterna ett skonsamt näringstillskott. Tack vare att gödslet inte innehåller några kemiska tillsatser är det också helt ofarligt vid hudkontakt. Man behöver inte oroa sig för att växter, djur eller jord ska ta skada, inte heller för att låta barnen vara med när det är dags att plantera. Natria finns även i specialversioner för rhododendron, rosor, lökväxter och grönsaker samt som gräsgödsel.

Finns hos återförsäljare av trädgårdsprodukter med start från slutet av februari.
Pris: ca 150 kr.

Brunalger gör gott i trädgård och kruka!

Bland Algomins 2012 års nyheter spelar brunalgen en alldeles speciell roll. Senaste forskningen visar att brunalgen utvecklat en unik förmåga att sätta rötter och överleva i en extrem miljö. NutriActiv® är en unik blandning av naturliga ämnen från brunalger. NutriActiv® förbättrar växtens rotutveckling och skapar ett kraftigare motstånd mot tuffa förhållanden (torka, köld och övervattning). Mer information om kommer under våren på Algomins hemsida

Var snäll mot knäna!

Knäskydden Skalman från Eldgarden skyddar både knäna och byxorna när du ligger på knäna i trädgården. Du spänner fast dessa utanpå byxorna med ett kraftigt gummiband med kardborreband och när trädgårdsarbetat är slutfört har du inga jordfläckar på byxorna. Dina händer är fria till annat trädgårdsarbete, istället för att bära runt på det traditionella knäskyddet. Storlek; 22 x 20 cm. Pris: 99kr/par.

Nya fröer!

Underbara nya frösorter kommer ju också ständigt! Här är några som jag har fastnat för!

En ny fantastisk mix av stockrosor, Alcea rosea, 'Halo Mix', kommer från T&M. Många färger med en "halo" i mitten på varje blomma. Blommar året efter sådd. Ca 40 kr.

Digitalis 'Candy Mountain Peach' är en ljuvligt aprikosrosa fingerborgsblomma med öppna, fransiga klockor. T&M. Ca 40 kr.

Weibulls kommer med en helvit sort av blomman för dagen, Ipomoea tricolor, som alltså inte alls är "tricolor" här! Ca 30 kr.

Ingen sommar utan nya, ljuvliga luktärter! T&M kommer med den lite eldigare Spanish Dancer! Ca 40 kr.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB