Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt, nyttigt och roligt - maj

Lättodlade, tåliga växter, nya spännande fröer, glada holkar och fulskydd för balkongen. Detta är några av månadens kul nyheter för trädgård och odling.

Av Sylvia Svnesson

Dags att presentera nya härliga prylar och växter igen! Självklart långt ifrån alla, men ett urval av spännande nyheter bjuder vi på. Har du själv tips på nytt, nyttigt och roligt för trädgården så tveka inte att höra av dig, katarin@odla.nu.

Lättodlad magnolia

Magnolia 'Genie' är en mycket lyckad korsning mellan Magnolia soulangeana och Magnolia liliiflora 'Nigra'. 'Genie' är lättodlad och kan enligt odlaren redan efter tre år blomma med över hundra blommor på bar kvist.

– 'Genie' har många fina egenskaper, och förutom de tulpanformade, rödsvarta knopparna, blommar den i två omgångar med lysande, rödlila blommor, säger Martin Åberg, produktchef trädgårdsväxter på Blomsterlandet.

'Genie' har ett kompakt och upprätt växtsätt. Höjd efter tio år, ca 3 meter, beroende på växtplats. Trivs bäst i full sol och är vinterhärdig till zon 3. Pris ca 349 kronor. Finns även hos vissa andra plantsäljare.

E-märkt klematis

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Atragene-klematis 'Kajsa' presenterades redan på Elmia-mässan, men först på Älvsjö-mässan fick jag se den blomma för fullt! Och fin är den! Den är kompakt och hängande, kan odlas i ampel eller som marktäckare. Dubbla, intensivt violetta blommor med stark doft. E-planta från SLU Balsgård.

Unik teknologi för uterummet

Silverlines Terrassvärmare 600 placeras under eller på bordet, för en behaglig stund i uterummet. Med Silverline® C-Wave®-tekniken får du en effektiv och behaglig värme som inte torkar ut eller bränner på huden. Dessutom förbrukar Silverlines terrassvärmare bara hälften så mycket energi som andra typer av terrassvärmare. Denna mindre terrassvärmare har två effektlägen och en svepande vridrörelse för att enkelt skapa behaglig temperatur i skyddade miljöer som till exempel uterum. Den ansluts direkt i vägguttaget och täcker effektivt en yta om minst 6m². Finns i färgerna svart, vit och röd.

Fulskydd för balkongen

Är utsikten från din balkong inget att hurra för? Förflytta stranden eller skogen till balkongen i innerstaden. Fröken Smart säljer Fulskyddet balkong som piffar upp din balkong och förskönar omgivningen på samma sätt som Musse Piggs husvagnsutsikt! Skyddet finns att få i motiven björk och vallmo, standardmåtten är 120x80 cm, 350x80 cm, samt 120x200 cm. Man kan även specialbeställa efter exakta mått och välja eget motiv. Pris från 1 125 kronor.

Verktyg för mindre händer

Trädgårdsverktyg är ofta utformade för män. Nu äntligen har man tagit fram trädgårdsverktyg som är speciellt anpassade för kvinnor. De är lättare, smalare och passar en kvinnas hand bättre. I serien finns bl. a. en sekatör, liten trädgårdsspade, renspik, luckrare och en bågsåg. Bågsågen är framtagen tillsammans med en svensk innovatör. Sågen har ett specialblad som underlättar sågstarten förklarar Petra som är designer och en av grundarna till GardenGirl. Pris för sågen 249 kronor.

Nu är det dags för direktsådder!

Nasturtium 'Orange Trojka' är en ny sort av slingerkrasse, tänkt att ha i ampel. Den har lysande orange blommor och vitbrokiga blad. Thompson&Morgan

Från samma ställe kommer även Nasturtium 'Double Delight Cream' som är en ny, 30 cm hög buskkrasse med läckert krämgula, dubbla blommor.

Luktreseda, Reseda odorata, försvann nästan helt från marknaden för många år sedan i och med att de nya sorterna var nästintill doftlösa. Nu har Weibulls kommit med en gammaldags sort som ska lukta gott!

Vackra, nya vallmon kommer det ofta. Denna sort har förekommit i blandningar förr, men nu kommer Papaver laciniatum 'Pink Fizz' som egen sort. T&M

Liknande men häftigt mörkpurpur är Rara Växters fjädervallmo 'Drama Queen'.

Färgglada holkar

Jysk förknippar de flesta med madrasser, täcken och kuddar. Men där finns faktisk en rätt omfattande trädgårdssortiment också, möbler och mycket annat, som denna söta fågelholk i olika glada färger!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB