Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt i Odla.nuShop - halmgul kejsarkrona!

Nu börjar det bli dags att fundera på hur du vill att din trädgård, täppa eller kolonilott ska se ut nästa vår och försommar. Har du sett en av våra nyheter för året, halmgul kejsarkrona?

Av Heléne Lundström

En läcker nyhet i sortimentet hos Odla.nu i år är halmgul kejsarkrona, Fritillaria imperialis 'Raddeana'.

Halmgul kejsarkrona

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Halmgul kejsarkrona liknar vanlig kejsarkrona fast den blommar tidigare, redan i april. De vackert gulgröna blomknopparna spricker upp och avslöjar milt halmgula blommor som kan vara lätt strimmiga och har en vackert rostig ton.

Med sin höjd på cirka 60 centimeter passar halmgul kejsarkrona såväl som fond i den soliga, väldränerade vårrabatten till andra, lite lägre blommor som solitärer mot en varm södervägg eller liknande.

Sorkar och rådjur brukar inte vara så förtjusta i den här blomman vilket förstås är en fördel - de rara rackarna har annars en tendens att äta upp våra fina vårblommor men den risken är alltså mindre när det gäller halmgul kejsarkrona.

Fler kejsarkronor att välja på!

Förutom halmgul kejsarkrona erbjuder vi dessutom sorterna 'Aurora', 'Lutea' och 'Rubra', alla oerhört vackra och lätta att placera i försommarträdgården. De passar både som solitärer och i grupp och kan även utgöra en iögonfallande fond för andra skönheter i dina rabatter.

Gemensamt för kejsarkronorna 'Aurora', 'Lutea' och 'Rubra' är bland annat att de blommar i maj-juni och blir cirka en meter höga. De gillar sol och trivs utmärkt mot en södervägg i skyddat läge.

Kejsarkrona 'Aurora' ståtar med friskt orange blommor medan 'Lutea' får fräscht gula. 'Rubra' har tjusigt röda blommor och om du vill kan du med hjälp av färgskalan de tre emellan skapa en synnerligen spännande rabatt med ett härligt intryck!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB