Felmeddelande

 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
 • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Nyår även för våra fyrbenta vänner

 • Trädgård

Nu närmar sig den tiden av året som många av våra sällskapsdjur upplever som mest skrämmande! Det smäller, skräller, skränar, visslar och bankar oroväckande, det skriks och stojas och det är inte ljudsäkert ens längst in under mattes och husses säng!

Så man får fundera på extra åtgärder för de mest rädda djuren. Försöka vara med sitt djur, tala lugnt, sätta på lugn musik. Men för vissa hundar gäller det ändå att de får sövas ner under den värsta tiden, men det går att ordna det lite behagligare för djuren även på andra sätt.

En doftgivande dosa att pluggas in i eluttag finns att köpa på Apoteket och hos veterinären. Pluggen avger luktämnen, feromoner, sådana som tiken avger för att valparna ska kunna känna sig trygga. Väl värd att pröva för rädda hundar.

Jordbruksverkets hemsida ger många bra tips, följande text är hämtad därifrån:

Nyårssmällare kan skrämma våra sällskapsdjur
Många hundar, katter, kaniner och andra sällskapsdjur upplever nyårshelgens fyrverkerier som obehagliga och skrämmande. Jordbruksverket vill påminna om vad som gäller ur djurskyddssynpunkt.

Enligt andra paragrafen i djurskyddslagen ska djur behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.

Här är några råd inför nyårsfirandet:

 • Om du har hund - lämna den inte ensam på nyårsnatten.
 • Hos veterinären går det att köpa en dosa som avger feromoner. Feromoner har visat sig öka hundens grundtrygghet och kan på så sätt hjälpa den att bättre klara av nya oroande situationer. Djurägaren sätter dosan i ett vanligt eluttag och därefter avger den små doser av feromoner. För bästa effekt är det viktig att börja använda dosan en tid innan nyårshelgen.
 • Ta med hunden på långpromenad eller aktivera den på annat sätt tidigare på dagen.
 • Om du har utekatt - överväg att låta katten vara inne under nyårsnatten.
 • Om du har utekanin - se till att buren är placerad i ett skyddat läge.
 • Om ditt sällskapsdjur hålls inomhus - dra för fönstren och stäng dörren till det rum där djuret vistas under nyårsfirandet.
 • Ett sätt att lugna djuret kan vara att sätta på stillsam musik i bakgrunden.
   

Fyrverkeri

Fyrverkeri

Fyrverkeri

Rädd katt