Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya vackra, vita perenner

Våra barrotade perenner är äntligen till försäljning igen. Vi har hittat många nya fina sorter i år som kompletterar vårt populära sortiment. Några nya vita perenner från Odla.nu tipsar jag om här!

Av Katarina Kihlberg

Vacker vitlysing

Ovanför ett friskt grönt bladverk bildar vitlysingen axliknande blomställningar med charmigt böjda toppar på stadiga stjälkar. De vita blommorna, som lockar bin och fjärilar, kommer redan i juni och blomningen fortsätter hela september. Bladen får vackert mustig höstfärg. Höjd 50-80 cm.

Odla vitlysing: Vitlysingen är lättodlad. Den trivs i fuktig men väldränerad jord i sol eller halvskugga. Vitlysingen är släkt med den gula praktlysingen, som många tycker sprider sig alldeles för friskt. Vitlysingen är inte alls lika framfusig utan breder ut sig i lagom takt. Plantera som solitär eller i rabatt, där vitlysingen fyller ut och samlar ihop intrycket. Kan odlas i stora delar av landet på skyddad plats.

Luktpion att längta efter!

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Luktpionen 'Cheddar Cheese' är en ovanlig sort med stora, krispigt vita kronblad med varmgul mitt. Blommar juni-juli. Läcker som snittblomma tillsammans med blandade blommor från trädgården. Höjd ca 90 cm.

Odla luktpion: Luktpioner ställer inga stora krav men föredrar en näringsrik, väldränerad jord. Plantera gärna luktpioner i grupp. Kan odlas i hela landet, men utvecklas bäst i väldränerat och skyddat läge.

Elegant akleja

Aklejan 'White Barlow' är en elegant helt vitblommande sort. 'White Barlow' blommar i maj-juni då den formligen lyser upp i försommarrabatten.
Höjd ca 80 cm.

Odla akleja: Akleja vill helst stå i sol eller lätt skugga i näringsrik och fuktighetshållande men väldränerad jord. Aklejan passar i den lite vildare trädgården eller rabatten, eller den romantiska planteringen, där den kan få fritt spelrum. Mycket härdig och kan odlas i hela landet.

Vitaste dagliljan

Dagliljan är Årets perenn 2013! 'Joan Senior' är en vacker äldre sort som också är en av de vitaste med lite blekt limegrönt i mitten. Blommar på högsommaren i juli-augusti. Dagliljor gillas inte av rådjur, liljebaggar eller kaniner.

Odla daglilja: Dagliljan är lättodlad och ställer inga större krav på jorden. Blommar bäst i soligt till halvskuggigt läge. Dagliljor kan planteras som hela rabatter med bara olika sorters dagliljor. I samplantering är dagliljor fina ihop med hosta, bergenia och olika slag av prydnadsgräs. Härdig i större delen av landet.

#Köp perenner hos Odla.nu!#

Förutom dessa nya vita sorter har vi över 90 barrotade perenner i vårt perennerbjudande. 30 av dem är nya sorter för 2013. Läs mer och beställ här: Perennerbjudande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB