Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya spännande växter − härdigare katalpa

I vår serie om nya, spännande växter har turen nu kommit till katalpa, detta ståtliga och imponerande träd. Har du plats för det kan kanske det kan vara något dig?

Av Sylvia Svensson

Många av oss har säkert suktat efter en magnifik, vacker katalpa, men fått ge oss då katalpa bara varit härdigt på sin höjd till zon 2.

Mer härdig praktkatapla

Nu har det från Splendour Plant kommit en ny, härdigare praktkatalpa, Catalpa speciosa, som ska klara sig upp till zon 4. Denna sortens praktkatalpa har ett mer pyramidalt växtsätt än den tidigare varianten som vi har haft i odling.

Bladen är stora, gröna och hjärtformade och får en vacker gulgrön höstfärg. Praktkatalpan blommar med avlånga, tublika, vita blommor i början på sommaren och blommorna åtföljs av roliga, långa, rörlika frukter som hänger ner från trädet. Trädet blir upp till 15-20 meter högt.

#Skötselråd praktkatalpa#

Praktkatalpa trivs i näringsrik, inte för torr jord i varmt och skyddat läge. Den tål beskärning men bör inte beskäras annat än om den har blivit till exempel frostskadad, eftersom det efter beskärning tar sedan många år innan praktkatalpan vill blomma igen.

Tidigare artiklar om nya växter Tidigare publicerade artiklar om nya spännande växter hittar du här: Nya spännande växter − häftig hortensia Nya spännande växter − smällspirea Nya spännande växter − rosa tok Nya spännande växter − rödrosa buddleja

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB