Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya rossorter hos Odla.nu

Nu är det dags för rosor hos Odla.nu! Vi har i år tagit hem fyra nya härliga sorter, efterfrågade av många. Här kan du bekanta dig närmare med Maigold, Lichtkönigin Lucia, Crown Princess Margareta och Ausgreens Winner.

Av Heléne Lundström

Tidig höst är en utmärkt tid att plantera våra rosor. De hinner då rota sig ordentligt i jorden före vintern och höstens fuktiga väder ger dem en fin start i livet. Fyra nya sorter har kommit med i vårt väl utvalda sortiment!

Läckra Maigold

Vackert gyllengula Maigold är en busk-/ klätterros, så användningsområdet för den här rosen är stort. Låt den till exempel förgylla en spaljé eller liknande med sina ljuva, tätt fyllda blommor vars läckra, medelstarka doft för tankarna till lakrits och linolja, eller använd den som solitär där den får chansen att breda ut sig.

Maigold är remonterande, det vill säga den blommar om hela sommaren, och är dessutom skuggtålig - en bra egenskap då den inte kräver ett läge som ger full sol hela dagen.

Den här rosen är härdig till zon 4 och får en höjd på cirka 2-2,5 meter samt blir cirka 3 meter bred.

Fräscha Lichtkönigin Lucia

Lichtkönigin Lucia, vars namn betyder "Ljusdrottningen Lucia" på svenska, blommar med friskt gula och fyllda blommor hela sommaren. Det är en busk-/ klätterros som passar ypperligt till att låta klättra på spaljé, pelare eller husvägg. De vackra blommorna avger en frisk medelstark doft med toner av citron och äpple.

Lichtkönigin Lucia blir cirka 2 meter hög och får en bredd på cirka 3 meter. Härdig till zon 4.

Eleganta Crown Princess Margareta

Årets ros 2012! Detta är en högväxt, mycket vacker och remonterande buskros vars stora rosettformade, eleganta blommor i persiko - och aprikostoner doftar starkt och gott - doften från den här rosen erbjuder många nyanser och man tröttnar inte i första taget!

Crown Princess Margareta har fått sitt namn efter den engelska kronprinsessan Margareta som 1905 gifte sig med svenske kronprinsen Gustaf Adolf. Rosens härdighet sträcker sig till zon 4 ochh den blir cirka 1,6 meter hög samt får en bredd på cirka 1,3 meter.

Ljuvt vita Ausgreens Winner

Ausgreens Winner är en ljuvligt vit ros vars kraftiga och buskiga växtsätt med många, tätt fyllda blommor snabbt gör den till en favorit. Dess rara blommor erbjuder en härlig, medelstark doft och denna remonterande, skuggtåliga ros passar såväl som solitär som häck eller planterad i kruka.

Ausgreens Winner är en hybrid av 'Mary Rose' vilket gör att ibland kan ljust rosa blommor dyka upp bland de vita då rosen återgår till moderformen. Den här skönheten är härdig till zon 5 och får en höjd på cirka 1,2 meter och blir ungefär lika bred.

Vi erbjuder alltifrån vita rosor till nästan nattsvarta - vilken eller vilka blir ditt val?

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB