Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya pelargonsorter hos Odla.nu

Snart drar pelargonsäsongen igång på allvar. För dem av oss som gillar att köpa pelargoner i sticklingform finns det, förutom gamla bekanta, nya, vackra pelargonsorter i årets utbud hos Odla.nu. Vill du veta vilka nyheterna är?

Av Heléne Lundström

Pelargoner är en växt som för alltid har en särskild plats i mångas hjärtan, och nya hemmaodlare upptäcker den ständigt. Vi byter sticklingar, fröer och erfarenheter med varann så det står härliga till, och visst är det kul att se hur de söta och rara växterna kommer igång och fyller såväl våra köksfönster som uteplatser och balkonger med sin blomstrande charm.

Nyheter hos Odla.nu 2013

I år har vi nya skönheter i vårt pelargonutbud, alla mycket trevliga bekantskaper. Kanske att du faller för dem allihop, eller att någon av dem blir din favorit?

Zonalpelargon 'Nicolaj' är en härlig, Mårbackaliknande, fast dubbel, pelargon som har fått sitt namn efter den danske prinsen Joakims och prinsessan Alexandras äldste son. 'Nicolaj' kan nog bäst beskrivas som vita rosenknoppar med rosa schatteringar, och den här charmiga pelargonen pryder sin plats väl var du än väljer att placera den.

Zonalpelargon 'Flower Fairy Velvet' ståtar med sammetsliknande, iögonfallande blommor i ceriserött och cerise öga. De stora blommornas vackra skiftningar och små, vita färgstänk drar uppmärksamheten till sig, och den här starkväxande pelargonsorten kan säkert bli en ny favorit hos många!

Zonalpelargon 'Moonlight Katy' är en pelargon vars ljuvligt rosa blommor med ljusrosa ytterkant och mitt. Det mörkgröna bladverket står i fin kontrast till de rara blommorna. Är du förtjust i rosa pelargoner kan nog denna passa dig ypperligt, annars kanske det finns någon i bekantskapsgränsen som har en faiblesse för rosa pelargoner och som du kan glädja med att ge sticklingar av 'Moonlight Katy'?

Årets bonuspelargon, zonalpelargon 'Tammo' är den pelargonsorten som du får som bonus när du har handlat för ett visst belopp ur pelargonerbjudandet. 'Tammo' är en tidigblommande pelargon vars rosa till lilarosa blommor är accentuerade med en ljusrosa kant runt varje blomblad samt ljusare till vitt öga. Bladverket är lite mörkare grönt och ger ett härligt eftertryck åt de söta blommorna.

Ta hand om dina pelargonsticklingar

Att ta hand om sina pelargonsticklingar på rätt sätt ger dem en bra start och du får njuta av vackra pelargonplantor hela sommaren. Läs mer om pelargonsticklingar och deras skötsel här: Att köpa pelargonsticklingar

Pelargoner i Odla.nuShop

Tänk på! Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra olika erbjudanden, artiklar, krönikor och mycket mera så att du inte missar något. Prenumerera här: Odlas nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB