Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya idéer för höstkrukor

Nu när växterna i sommarens krukplanteringar börjar se eländiga ut, är det roligt att kunna byta till fräscha "höstväxter" som plantbutikerna erbjuder så här års.

Vi har tittar på utbudet hos en grossist, Hörnhems i Kristianstad, som hade gjort vackra idéplanteringar på sådana växter. Det som utmärker dessa är att det faktiskt inte är så mycket blommor i dem, det är det vackra och varierande bladverket som spelar första fiolen.

I den första krukan ses från vänster nyhetsväxten Sedum 'Lemon Ball' i hörnet, bakom den är det vitlysingsorten Lycimachia 'Snow Candle', som i södra Sverige ibland kan klara vintern på friland.

I mitten gömmer sig en brokbladig kryddsalvia, Salvia officinalis 'Tricolor'. Bakom den i högra hörnet kommer det upp vackra strån av lampborstgräset, Pennisetum glaucum 'Baron Purple', som på bilden ännu inte har fått sina vackra vippor.

I den högra framkanten ståtar en vacker, purpurbrun revsuga, Ajuga reptans 'Mahogany'.

I den andra krukan är det också revsugan Ajuga reptans 'Mahogany' till höger. Bredvid den syns en läcker alunrot, Heuchera 'Creme Brulée'.

I mitten ses en vitrandig grässort, Carex morrowii 'Silver Scepter' och i bakre vänstra hörnet reser sig en perovskia, Perovskia 'Blue Spire' Bredvid den syns en Euphorbia-sort 'Enfanthia'.

Den tredje krukan innehåller också Perovskia 'Blue Spire' i bakgrunden. Det sirliga gräset bredvid den är en rufsig starr-sort, Carex comans 'Amazon Mist'.

Nästan gömd under gräset är det en rödbladig, låg Sedum-hybrid 'Bertram Anderson'. Över framkanten hänger det gulbladiga penningbladet Lysimachia nummullaria 'Goldilocks'.

I den fjärde krukan är det den perenna växten Saxifraga stolonifera 'Harvest Moon' som lyser i vänstra, främre hörnet. Bredvid den Heuchera-hybriden 'Frosted Chocolade' och bakom dessa en stor planta av lampborstgräset, Pennisetum alopecuroides 'Hameln'.

Den femte krukan innehåller en stor planta av revsuga, Ajuga reptans 'Burgundy Glow'. Bredvid den syns en Euphorbia-sort 'Enfanthia'. Bakom ses det silverblåa gräset Festuca 'Festina' och kärleksörten, Sedum 'Herbstfreude'.

Den sista krukan hyser två sorters Euphorbia till vänster och Salvia officinalis 'Tricolor' i mitten. Det roliga gräset heter Carex comans 'Amazon Mist'.

I bakgrunden en blåblommig höstaster, som säljs allmänt i handeln utan sortnamn.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB