Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya frilandshortensior

Det kommer nya, läckra sorter av frilandshortensior nästan varje år! Håll utkik i plantskolan efter sorter som du inte har upptäckt förut. Jag berättar om några odlingsvärda nyheter här!

Av Sylvia Svensson

Redan på sensommaren förra året dök det upp två nya sorter av frilandshortensia, men de fick ingen större spridning då. Nu finns det förhoppningsvis större tillgång till dem!

Småblommig vidjehortensia

Den nya, småblommiga vidjehortensian, Hydrangea arborescens, ’Invincibelle Spirit’ blir bara 1 m hög och passar även i mindre trädgårdar.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Denna vackra vidjehortensia är en vidareutveckling av den vita sorten 'Annabelle' och går också under namnet 'The Pink Annabelle' och 'Bella Anna'.

’Invincibelle Spirit’ får medelstora, purpurrosa blommor som övergår i pastellrosa och grönt, alltså en riktig läckerbit!

#Önskar sur jord#

Vidjehortensian vill, liksom de flesta andra hortensior, stå i surjord. Soligt till halvskuggigt läge passar den bäst. Den ska enligt uppgift klara zon 2(3).

Kompakt syrenhortenisa

Ny är också syrenhortensian, Hydrangea paniculata, ’Sundae Fraise®’. Denna nya sort är bra med sin kompakta storlek, man har tagit fasta på att de moderna trädgårdarna inte är så stora.

’Sundae Fraise®’ har blommor i toner från lime till vitt som på hösten övergår i läckert rosa. Den odlas i liknande läge som vidjehortensian och ska klara sig till zon 3.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB