Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ny bok sprider ljus över världens nyttoväxter

Växter utgör basen för människans existens. De producerar det syre vi andas in och de ger oss mat, virke, kläder och medicin. Det finns omkring 300 000 växtarter på Jorden. Människan har tagit ungefär 3 000 av dem i sin tjänst.

Information från Göteborgs botaniska trädgård

Nyttoväxter från hela världen ISBN 978-91-85597-47-5, Warne Förlag 2013 1080 sidor plus en omfattande registerdel på två tjocka böcker.

"Nyttoväxter från hela världen beskriver och illustrerar 400 växtarter som i en eller annan form regelbundet förekommer i handeln i Norden. De flesta är ätliga, men det finns dessutom ett litet urval som används till andra ändamål, som framställning av fiber, medicin eller njutningsmedel. Intresset för mat ökar allt mer och det finns olika skäl till det. Ett är att det blivit större fokus på hälsa. Ett annat är att man ofta reser utomlands under semestern och bekantar sig med nya kulturer och maträtter. Dessutom har de nordiska länderna blivit allt mer mångkulturella, och nya produkter har blivit tillgängliga i våra butiker.

Nyttoväxter från hela världen ger läsaren en möjlighet att lära känna de växter som bidrar med våra vardagsprodukter, och om den natur- och kulturhistoria som är knuten till dem. Boken syftar även till att förmedla botanisk kunskap. Genom att utgå från växter som människor har en relation till, hoppas författarna kunna väcka ett intresse till liv hos alla som är nyfikna på sin omvärld."

Boken "Nyttoväxter från hela världen" ges ut på Warne Förlag är skriven av Bente Eriksen och Åslög Dahl Göteborgs universitet och Magnus Neuendorf Göteborgs botaniska trädgård. Illustrationer av Kirsten Tind.

Det är ett riktigt praktverk på två tjocka volymer med vackra, tecknade bilder och mycket informativ, klok text att läsa. Två intressanta böcker för den som vill lära sig mer om de ätliga växterna i världen!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB