Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu öppnar trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs!

**Karins krönika** Den 14 juni 2014 är datumet då det första kapitlet i trädgårdssagan på Astrid Lindgrens Näs öppnas för besökare.

Karin Eliasson är ny krönikör hos Odla.nu. Karin arbetar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby och kommer skriva en krönika varje månad hos oss, om sitt arbete och vad de sysslar med.

Den 14 juni 2014 är datumet då det första kapitlet i trädgårdssagan på Astrid Lindgrens Näs öppnas för besökare. Det sker alldeles intill Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby. Men redan i mars kan den nyfikne få en försmak, när Astrid Lindgrens Näs bygger upp en idéträdgård på mässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

  • Det här är ett av Sveriges absolut mest spännande trädgårdsprojekt. Det känns både ärofyllt och roligt att få vara med och leda det här arbetet, säger Karin Eliasson som är konstnärlig ledare för trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs.

Karin är trädgårdsmästare och har under lång tid arbetat i egen regi inom trädgårdsvärlden. Hon har på senare år blivit känd för en bred publik genom sina böcker ”Känsla för Jord” (Hjalmarsson & Högberg, 2006) och ”Grönt – odla egna grönsaker” (Norstedts, 2013).

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs ska bli en trädgårdspark omfattande cirka fyra hektar mark på just den plats där Astrid Lindgren växte upp. Den nya gröna miljön kommer att binda ihop Astrid Lindgrens barndomshem, utställningspaviljongen och den gamla prästgården vid Näs, och tar sin utgångspunkt i de teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap.

I trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs kommer det att finnas plats för mängder av spännande evenemang, utställningar och konstupplevelser. Det blir en plats där man kan tillbringa lång tid – en plats där besökaren bjuds på såväl kunskap, inspiration och skönhet.

  • Vi ska skapa en trädgård som både blir en hyllning till vår mest folkkära författarinna och hennes värderingar, och samtidigt bjuda trädgårds-Sverige på ett nytt och spännande besöksmål, säger Karin Eliasson.

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs byggs i tre kapitel. Det första invigs i juni 2014. Här anläggs en apellund för en ny uteservering, en törnroslund, en plommonlund och gröna konstinstallationer i prästgårdsparken. I trädgårdarna kommer man också att hitta berättarpunkter där man möter Astrid Lindgrens liv och värderingar. Temat för dessa punkter är ”En själ i gungning” vilket är ett citat från Astrid som berättat att hennes barnasjäl sattes ”i en gungning som ännu inte har avstannat” efter att hört sin första saga i Kristins kök som tidigare fanns på gården. Tillsammans bildar de här punkterna en upplevelsepromenad på Astrids barndomsmarker.

  • Vi tänker oss en spännande trädgård som aldrig blir färdig, som fortsätter att växa och förändras år efter år, som en saga utan slut, säger Karin Eliasson

Mer information om Astrid Lindgrens Näs hittar ni på Astrid Lindgrens Näs

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB