Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

November, rik på färg och spänning!

1:a januari hurra, äntligen vår! Du kanske tycker att jag är lite tidigt ute, men för mig börjar faktiskt våren den 1:a januari, även om det är 10 grader kallt och snöstorm (eller 7 plusgrader och regndis).

Av Marie Lönnberg

Då börjar något nytt: en ny odlingssäsong, nya frösorter, frodigare växter och grönare gräsmatta (hos grannen i alla fall)!

När talgoxen börjar kvittra sitt "Ti Ti Ta" i början av månaden (ibland börjar han redan i december, men då gör jag som med tomtarna och julsångerna i början av november: jag nynnar högt, håller för öronen och tittar åt andra hållet. Var sak har sin tid).

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Det börjar pirra i kroppen när man tänker på det som komma skall: De där första solstrålarna från en molnfri himmel, då man lutar sig mot en rödmålad husvägg och bara blundar. När näsan blir röd, och doften av varmt trä blandar sig med den av fuktig jord och ljudet av droppande istappar (eller läckande takrännor?).

Och tanken på att få sitta i växthuset en solig dag och bläddra i årets nya kataloger med löften om storslagna rabatter och doftande paradis låter väl otroligt lockande?!

Redan den 27 dec.(!) fanns faktiskt de nya fröerna och katalogerna uppställda på Granngården, och ha-begäret slog till direkt! Om jag inte köper de där underbara nyheterna nu, så kanske de tar slut (ve och fasa)!

Så ibland är det svårt att leva som man lär, jag "glömde" att titta åt andra hållet och köpte 5 påsar, fast det faktiskt fortfarande var vinter (men jag gömde allt i byrålådan tillsvidare).

Men nu ska jag plocka fram dem, ta med en kopp varm choklad, sätta mig i växthuset och bara njuta. Av våren!

Mariel

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB