Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nemesia

Långlivad sommarfröjd

Nemesia har alla goda egenskaper som en sommarblomma kan ha. Den är vacker, den blommar mycket länge och den är lättskött.

Nemesias enkla blommor liknar små fjärilar som har slagit sig ner i det fräscha, gröna bladverket. Blommorna har en underbar, diskret doft och de sitter samlade i lätta blomställningar som höjer sig över bladverket på späda blomstjälkar. En lätt och naturlig sommarblomma som passar perfekt i den moderna trädgårdsstilen.

En sommarblomma med historia
Nemesia kommer ursprungligen från Sydafrika och redan på 1800-talet var den en populär sommarblomma i Europa. Fast det är en helt annan och betydligt bättre Nemesia som växer i våra trädgårdar idag.

Nya Nemesia har kvar det gamla, charmiga utseendet, men de blommar oavbrutet hela sommaren med blommor som är större än på dåtidens sorter. De finns i många vackra färger - från milt rosa, krämvita och ljusblå till klarröda, chockrosa och gula nyanser.

Nemesia kan användas överallt i trädgården, på terrassen och balkongen i både stora och små krukor, amplar, balkonglådor och trädgårdens rabatter.

En robust växt med ett skört utseende
Trots att Nemesia ser så skör ut är det en mycket tålig sommarblomma som är lätt att odla överallt. Den trivs i solsken och om den bara vattnas regelbundet fortsätter den bilda nya blommor. Det verkar nästan som om blomningen är evig eftersom växten själv gör sig av med de gamla blommorna efterhand som de vissnar. Du behöver alltså inte knipsa och klippa för att hålla Nemesia vacker och frodig. Nemesia är en av de sommarblommor som ger upp sist när temperaturen kryper under nollan.

Om du tycker att växten blir alltför ranglig under sommaren kan du klippa ner den till 10 cm ovanför krukans kant. Det dröjer inte länge förrän det kommer nya skott som blommar efter några veckor. Växten blir faktiskt vackrare och buskigare om du klipper ner den.

Nemesia säljs i blomsteraffärer och trädgårdscenter under veckorna 16-24.


Nemesia

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB