Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Milda pasteller i krukan!

Så här mitt på sommaren kan krukor och kärl behöva ett ansiktslyft. Jag tipsar om arrangemang för högsommarkrukan i milda, fina pastellfärger.

Av Sylvia Svensson

För att hålla ett större arrangemang harmoniskt kan du göra som när du planterar en rabatt: Sätt flera stycken av samma sorts blommor ihop så att de bildar större sjok och hålla sig till en enhetlig färgskala. Sedan kan du lägga till ett par växter som lyser upp det hela och ger stuns åt arrangemanget.

Detta stora plåtfat hyser en salig blandning sommarblommor och gräs utan att för den skull bli för rörig, eftersom färgerna är milda pasteller i olika lila toner och med ett par highlights som sticker ut och fångar blicken.

Charmigt utan att vara rörigt!

I krukan samsas några olika sorter av anisisop och kolibrimynta, agastache, alla i rosalila toner men i olika höjder och former.

Vidare kan vi se låga blomstertobaksorter i milda ljus- och rosalila nyanser. De blålila rufsiga halvbollarna tillhör sommarhalsört, Trachelium caeruleum ’Devolution Blue’. Den nästan vita violverbenan är 30-40 cm hög och heter Verbena rigida 'Polaris'.

Även minipetunian är nästan vitt, den har bara ett mörkare violett svalg och en aning av violetta ådror på kronbladen. Sorten heter 'Royal White'. Några tofsar med lampborstgräs, Pennisetum alopecuroides, sticker upp här och där och ger ett luftigt intryck åt det hela.

Det som livar upp arrangemanget är de lysande sommarrudbeckiorna, den orangegula Rudbeckia hirta 'Maya' och den körsbärsröda 'Cherry Brandy'.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB