Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mästarrabatten 2014

Mästarrabatter är skapade för vanliga trädgårdar av mästare inom trädgård. Varje år lanseras en ny Mästarrabatt som kanske kan ge inspiration för dig som står i beredskap att skapa en ny rabatt.

Av Sylvia Svensson

Ny Mästarrabatt varje år

Varje år sedan 2006 lanseras en ny Mästarrabatt. Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor - svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation - med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland.

2014 års Mästarrabatt, Enade vi stå med undertiteln Blommor, blad och enar, är skapad av Stefan Mattson, trädgårdsmästaren i Enköping med de berömda parkerna.

Rabatten är precis vad den heter, blommor, blad och enar. Där finns ståtliga enar, sirliga gräs och ett hav av blommor i milda färger.

  • Jag vill spela på alla strängar, säger Stefan Mattson, med det menar han att alla typer av växter behövs för att kompositionen ska bli fulländad.

Rabatten är skapad intill ett hyreshus, men den passar självklart också bra för en villaträdgård.

Om mästarrabatten och alternativa växter

Mästaren berättar själv om sin rabatt med bifogade skisser, bilder och växtlistor på en folder som finns för nedladdning. Där ger Curt Rydlinge i Skellefteå också förslag på alternativa växter för tuffare klimat i norra Sverige. Här kan du ladda ner foldern med Mästarrabatten 2014

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB