Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mästarrabatten 2013

Att skaka fram idéer kring den där nya rabatten eller planteringen som ska planeras kan vara nog så trixigt när du sitter och funderar - kanske kan 2013 års Mästarrabatt ge inspiration?

Av Sylvia Svensson

Nästa års Mästarrabatt presenterades på Elmia-mässan i oktober. Det blev Vedlund - den dynamiska dungen av Peter Gaunitz.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Ny Mästarrabatt varje år##

Mästarrabatter är skapade för vanliga trädgårdar av mästare inom trädgård. Varje år sedan 2006 lanseras en ny Mästarrabatt. Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor - svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation - med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland.

#2013 års Mästarrabatt - geografisk plantering#

2013 års Mästarrabatt Vedlund är en geografisk plantering, den ska likna en dunge i Nordamerikas lövskogsregion. Det är ett ljust, blommande skogsparti och Peter Gaunitz har valt typiska växter för denna region, som strimlönn, fjärilsazalea, kanelsafsa, hundtandsliljor, treblad, gillenia, klematis, vipprams, judaspenningar och massor med doftande blåflox som underplantering.

Stockar, grenar och stubbar ligger på marken, läget är halvskuggigt och jorden är porös men näringsrik, lätt sur och fuktig.

Om mästarrabatten och alternativa växter Mästaren får själv berätta om sin rabatt med bifogade skisser, bilder och växtlistor, och Curt Rydlinge i Skellefteå har också gett förslag på alternativa växter för tuffare klimat i norra Sverige. Här kan du läsa om Mästarrabatten 2013.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB