Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Massor med margueriter

Den vackra margueriten är en av våra mest populära sommarblommor, och inte minst känner man verkligen att sommaren är på väg när de här härligt blommande skönheterna dyker upp i handeln!

Inspiration från Floradania

Margueriterna varslar om sommarens ankomst. De är helt makalösa i krukor och lådor av alla typer samt i rabatter och som snittblommor.

Klassisk korgblomma

Alla margueriter, vars vetenskapliga namn är Argyranthemum frutescens, är korgblommor som kännetecknas av att de har två slags blommor i samma ”korg”. De könlösa kantblommorna bildar en krans runt de små diskblommorna som kan vara könlösa eller könliga och som sitter tätt ihop mitt i blomställningen. På den klassiska margueriten är kantblommorna vita och de små blommorna i mitten solgula. Nästan lika känd som den klassiska vita är den gula, vars kant- och diskblommor är gula.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

#Nya bekantskaper bland margueriterna#

Under de senaste åren har de gamla bekantingarna fått sällskap av nya australiensiska sorter. Därför finns det numera olika vita, gula och romantiska rosa nyanser att välja mellan, och dessutom margueriter med större mitt än de vanliga margueritsorterna samt med mer eller mindre fylliga former.

#Nya sorter som blommar rikligt hela sommaren#

De gamla margueritsorterna utmärker sig genom att ha en överdådig blomning i början av sommaren för att sedan gå över till en något sparsammare blomning. Den nya australiensiska margueriterna är anmärkningsvärda genom att de blommar konstant under hela sommaren.

Margueriter håller i åratal

Även om de flesta odlar margueriter som ettåriga utplanteringsväxter är de fleråriga växter som kan formas till små uppstammade träd allt eftersom stammen blir träaktig. På så vis kan många av margueriterna leva i åratal bara de förvaras ljust och svalt på vintern.

#Såhär trivs din marguerit bäst#

Margueriten ska ha massor av sol samt riklig vattning och gödning under växtperioden. På vintern ska de vattnas sparsamt, men inte så sparsamt att jorden torkar ut helt. För att blomningen ska hållas igång är det viktigt att de vissna blommorna knipsas av löpande.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB