Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Majtips från forumet

Det är full rulle i forumet på Odla.nu i maj. Trädgård och odling diskuteras livligt nästan dygnet runt. Jag har fått en inblick i vad några forummedlemmar pysslar med i trädgården nu.

hattstugan

Omkring den 10 maj åker det mesta av frösådderna ut under flera lager fiberduk för då har jag inte plats inne längre! Före det blir det omskolning av en del växter också!

Förberedande och sådd av det som kan sås direkt ute sker senare hälften av maj! Jag fixar också krukor och göra spaléer samt rensar ogräs som det alltid finns för mycket av hos mig!

Det är dags att klippa rosor och kan hända att det blir klippa gräset för första gången!

Jag håller till i Enköping zon 3!

Katah från Östergötland

Jag har sått morötter, palsternacka, rödbeta. I samma veva planterade jag ut även många förodlade asiatiska bladgrönsaker.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Några sorters perenner har fått flytta ut från växthusvärmen till altanen, dessa kan flyttas enkelt in i växthuset om det skulle bli kalla nätter.

Förodlade gullökar, rödlökar och purjo väntar på att maken hinner luckra löklandet lite. Jag gräver inte om jorden, utan täcker med löv på hösten och gräsklipp på sommaren.Låter maskarna göra jobbet och gödsla jorden. Vi greppar bara lätt vid behov.

I växthuset växer blommor, tomater och kålväxter så det knakar.

Vi har ett par plantor av jordgubbar i hinkar i växthuset dessa har blommat nu ett par veckor, så vi väntar ivrigt på första jordgubbar, kanske redan i mitten av maj?

Peztis

Här några mil norr om Stockholm är det dags att tänka på trädgårdslandet.Det ska grävas om och gödslas och någon eller några veckor efter det är det dags att peta ned frön till sallat, morötter, potatisen, lök. Ja, allt det där vanliga. Om vädret och värmen tillåter så är det även dags att peta ned bönor och ärtor.

Sedan gäller det att hålla koll på björken! Har det kommit några musöron? Vad bra, då kan jag ta och klippa ned rosorna!

Uteplatsen behöver en grundlig genomgång innan utemöblerna plockas fram. Rensas mellan fogarna, om orken finns olja in lite trall, skrubba rent möblerna och olja in dem. Och sedan så klart ställa grillen på plats och hoppas att helgens väder är varmt och inbjudande för säsongens första grillafton!

Håller vädret så är det det även dags att börja ställa ut i växthuset det som trängs under extrabelysningen inomhus. Kanske man t o m slipper skäll från resten av familjen för alla krukor och brätten med växter! "Det är ju en så kort tid, de ska snart få flytta ut så bit ihop ett tag till!!" är de orden jag har överlevt på de senaste veckorna.

Kanske man skulle ta en titt på komposten? Den borde kanske vändas? Hua, vad myror det är i den! Så med grepen i hand blir det mycket stampande med fötterna för att man inte ska bli helt invaderad av arga stackmyror nere i stövelskaften. Fram med vattenslangen! Myror gillar ju inte väta - komposten är ju ändå rätt torr, eller hur?! Varsågod, alla myror! Här får ni vatten ni kan drunkna i vad mig anbelangar! Ni kan åtminstone flytta tillbaka till skogen ni kom ifrån...

Komposten som i alla fall befrias ifrån ej nedbrutet trädgårdsavfall och myror öses ut över rabatterna och landen. Håller vädret är det dessutom framemot mitten-slutet av månaden dags att ta fram gräsklipparen. Åh, vad jobbigt. Men vad bra med allt gräsklipp att strö ut emellan raderna i landet!

Tack för att ni delar med er!

Besök forumet på Odla.nu

Här händer mycket kul! http://forum.odla.nu/

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB