Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lustgårdsprogram och näsduksträd blommar i Botaniska

På fredag kl. 13 anländer programmet för Göteborgs Lustgårdar rykande färskt till Botaniska trädgården i Göteborg. Gunnebo Slott och trädgårdar, Liseberg, Trädgårdsföreningen och Göteborgs botaniska trädgård kan gemensamt presentera 14 större utställningar och 298 programpunkter.

Från Göteborgs botaniska trädgård

Tillsammans ska anläggningarna under sommaren visa upp det mesta och det bästa för alla som är intresserade av trädgård. Göteborgs Lustgårdar är ett unikt samarbete inom trädgårdsturism i Sverige och omfattar Västra Götalandsregionen (Botaniska), Göteborgs Stad (Trädgårdsföreningen) och Mölndals kommun (Gunnebo).

För att fira Linnés 301-åriga födelsedag delas programmet ut av honom själv i hans egen Linnéträdgård i Botaniskas entréparti.

En av Botaniska trädgårdens utställningar är "Köksväxtodling och kulturhistoria" där författaren och kulturvetaren Lena Nygårds och trädgårdsmästare Anna-Carin Ek odlar köksväxter från förr och berättar deras historia i Botaniskas köksträdgård. De 50 första som kommer och hämtar programmet på fredag får Lena Nygårds etnobotaniska skrift "Om ärter".

Dagen till ära slås portarna upp till den lilla kaffevagnen "St Agnes Coffee on Wheels" som under Lustgårdsmånaderna kommer att stå vid Linnéträdgården och förstärka entrépartiets likhet med en italiensk piazza.

Botaniskas berömda näsduksträd skänker glans åt dagen då det bestämt sig för att börja blomma till helgen. Klippträdgården i Botaniska står så här års i sin vackraste skrud och en promenad från Linnéträdgården via Klippträdgården till Japandalen och näsduksträdet måste vara den bästa start man kan få på denna helg.

Representanter för de 4 Lustgårdarna finns på plats i Botaniska mellan kl 13 och 14 den 23 maj.


Näsduksträd
Foto: Botaniska trädgården

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB