Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Luktärter

Luktärter är en läcker bok om läckra växter. Den är en bok för den som vill odla luktärter i tunnor, rabatter, krukor och amplar. För den som vill så en påse blandade sorter på våren eller dussintals namnsorter redan på hösten.

Bokens inledning säger att luktärterna inte är svåra att odla. Man beskriver hur man gör för att lyckas med minsta möjliga möda och tidsåtgång. Mycket har det skrivits om luktärter under årtionden, men det mesta har varit riktad till utställare, om hur man får fram den största och långstjälkigaste show-luktärten. Denna bok riktar sig till amatören som vill få fram vackra, väldoftande vasblommor och trädgårdsprydnader.

Kapitel ett berättar om luktärtens väg från vilda arter till de fantastiska skapelser vi kan köpa frön till nu.

I kapitel 2 får man veta allt om doften och vilka sorter som doftar mest.

Sedan följer kapitel som berättar om hur man gör för att odla dem i trädgården, om dvärgformer i krukor och amplar och klassificering av luktärter.

Sedan följer beskrivningar på en hel radda olika sorter, många med läckra bilder. Även de vilda arterna är beskrivna med text och bild. Man kan nästa känna doften...

Till sist får man veta hur man odlar alla dessa skönheter från frö. Även allt som kan gå snett, som sjukdomar och skadedjur, beskrivs.

Ett kul kapitel är luktärter till bröllop, de är ju mycket populära i just brudbuketter. Många luktärter har dessutom namn som man kan förknippa med bröllopet eller så med brudens namn! Till och med jag har en "egen" sort, 'Sylvia'!

I slutet på boken finns en diger lista på sortnamn, lite om utställningar, hur man gör nya sorter och om engelska sällskap mm kuriosa.

Alltså, en läcker och klok bok för luktärtälskaren!

Luktärter
  Titel:
Luktärter
Författare:
Graham Rice
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Valentin
Utgivningsår:
2007
ISBN:
91-7233-145-3

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB