Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lugn och harmoni

Gallergräs försöker inte väcka uppmärksamhet med pråliga blommor. Däremot är det som gjort för att skapa lugn och harmoni bland andra växter. I trädgårdssammanhang pratar man ofta om diskreta och eleganta växter som skapar lugn och harmoni. Om vi går inomhus gäller det i allra högsta grad gallergräset, _Pogonatherum paniceum_.

Från Floradania

#Gallergräs, Pogonatherum paniceum#

Gallergräs är en frodig, fräsch grön växt som ursprungligen kommer från Indien och Australien. Detta minigräs har ett kompakt växtsätt med massor av spretiga lansettlika blad som ger det ett lite ostyrigt och dekorativt utseende. Det är en av de där växterna som passar in i alla inredningsstilar.

Gallergräset trivs utmärkt bara det står ljust. Det tycker inte om direkt sol, men i gengäld är den svaga vintersolen ett gynnsamt ljustillskott om den behagar titta fram.

Göd gallergräs med en vanlig blomgödning vid varje vattning under växtsäsongen från februari till oktober. Håll den måttligt fuktig och se till att den inte torkar ut helt.

Gallergräset kan tillbringa sommaren utomhus på en terrass eller balkong. Det säljs som en ca 25 cm hög krukväxt som kommer att bli både högre och bredare under årens lopp. Om gallergräset tar för stor plats kan du beskära och trimma det som du har lust.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB