Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • An error occurred while trying to search with Solr: "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443.

Lugn och harmoni

  • Inomhus

Gallergräs försöker inte väcka uppmärksamhet med pråliga blommor. Däremot är det som gjort för att skapa lugn och harmoni bland andra växter. I trädgårdssammanhang pratar man ofta om diskreta och eleganta växter som skapar lugn och harmoni. Om vi går inomhus gäller det i allra högsta grad gallergräset, Pogonatherum paniceum.

Gallergräs, _Pogonatherum paniceum_.
Gallergräs, _Pogonatherum paniceum_.
Gallergräs, _Pogonatherum paniceum_.
Gallergräs, _Pogonatherum paniceum_.

Från Floradania

Gallergräs, Pogonatherum paniceum

Gallergräs är en frodig, fräsch grön växt som ursprungligen kommer från Indien och Australien. Detta minigräs har ett kompakt växtsätt med massor av spretiga lansettlika blad som ger det ett lite ostyrigt och dekorativt utseende. Det är en av de där växterna som passar in i alla inredningsstilar.

Gallergräset trivs utmärkt bara det står ljust. Det tycker inte om direkt sol, men i gengäld är den svaga vintersolen ett gynnsamt ljustillskott om den behagar titta fram.

Göd gallergräs med en vanlig blomgödning vid varje vattning under växtsäsongen från februari till oktober. Håll den måttligt fuktig och se till att den inte torkar ut helt.

Gallergräset kan tillbringa sommaren utomhus på en terrass eller balkong. Det säljs som en ca 25 cm hög krukväxt som kommer att bli både högre och bredare under årens lopp. Om gallergräset tar för stor plats kan du beskära och trimma det som du har lust.