Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lisens gröna värld

Att det finns mycket i naturen som antingen kan tillagas till något riktigt smarrigt eller som kan användas till exempel till örtsalvor, det vet de flesta av oss. Hur gör man då för att få till den där örtsalvan eller maskrossirapen?

Lisens gröna värld

Enkla recept och huskurer med växter från naturen Text: Lisen Sundgren Foto: Charlotte Gawell Norstedts 2013, ISBN 978-1-303750-9

Av Sylvia Svensson

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Visst är det spännande att botanisera ute i naturen och hitta växter som du kan använda antingen till att laga något gott av eller till ljuvliga örtsalvor och väldoftande potpurrier?

Boken Lisens gröna värld är en bra inspirationskälla till de egna experimenten när du väl är bombsäker på att du känner igen växterna i fråga. Allt i naturen är inte nyttigt, så du måste vara säker på din sak innan du plockar växterna. Men bara lugn, du kan börja med växter som är lätta att känna igen som björklöv, nässlor, maskrosor, våtarv och kirskål. När du väl har kommit igång så kanske du vill lära dig mer och vidga vyerna allt eftersom.

Lisens gröna värld börjar med en tur bland vårens örter. De förklarande texterna berättar om örterna, vad de innehåller, vad de är bra till och hur de ska användas. Det finns också flera recept till varje ört. Vad sägs om björklövspesto, lindbladssallad eller maskrossirap?

Efter vår kommer sommar och alla sommarens örter, som behandlas på samma sätt och så följs växterna året runt.

I slutet av boken finns ett grundligt kapitel med gröna grundrecept. Där förklaras också de inte för alla så välkända uttrycken om beredning som infusion, macerat, dekokt och tinktur.

Ett kapitel förklarar hur man skördar, torkar och förvarar örterna, ett annat vad man bör ha i det gröna husapoteket och vilka gröna huskurer det finns.

Ört, växt- och receptregister avslutar boken och de vackra bilderna gör boken ännu mer intressant!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB