Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lena Israelsson

Lena Israelsson får Allt om Trädgårds Stora Pris. Allt om Trädgårds Stora Pris delas varje år ut till någon som gjort Trädgårdssverige vackrare.

Årets pristagare är journalisten och trädgårdsboksförfattaren Lena Israelsson, som belönas för sina många inspirerande trädgårdsböcker och tidningsartiklar. Hon är en av landets mest uppskattade trädgårdsprofiler och har skrivit en rad böcker om odling. Två gånger har hon blivit nominerad till Augustpriset - 2008 för "Klosterträdgårdar" och 2004 för "Cityodling". En annan av hennes böcker, ”Handbok för köksträdgården”, brukar beskrivas som grönsaksodlarnas bibel.

Juryns motivering:

"Lena Israelsson är en genuin folkbildarsjäl. I sina böcker och artiklar står hon alltid på läsarens sida, med fötterna stadigt i myllan. Envist och nyfiket har hon gått sin egen väg och grävt, levt och praktiserat sin kärlek till odlingen. Särskilt starkt slår hennes hjärta för att sprida kunskap om grönsaker i trädgården.

Årets pristagare belönas för att hon med stor kunskap och smittande glädje gör oss klokare. För att hon med sitt odlarskap och författarskap ständigt gör vår kärlek till jorden starkare - och förhoppningsvis därmed gör oss bättre förtjänta av jordens skördar."

Prissumman är på 25.000 kronor.

Allt om Trädgårds Stora Pris delas ut för fjortonde gången.

Tidigare pristagare är: 1996 Karin Berglund 1997 Ole Andersson 1998 Rigmor Celander och Mona Holmberg 1999 Lena Andersson och Christina Björk 2000 Gunnel Carlson 2001 Lars-Åke Gustavsson 2002 Stefan Mattsson 2003 Ulla Hasselmark 2004 Jan Lindmark 2005 Svenska Koloniträdgårdsförbundet 2006 Lars Krantz 2007 Göteborgs botaniska trädgård 2008 Ulf Nordfjell

Pristagaren utses av Allt om Trädgårds redaktion. Allt om Trädgård ingår i Bonnier Tidskrifter och är Sveriges största trädgårdstidning med 290.000 läsare.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB