Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lätt och förtjusande

Jasminum officinale

Parfymjasmin (Jasminum officinale) är inte en prålig växt, men i gengäld är den graciös och charmig.

Parfymjasminen kommer ursprungligen från Iran och Kina och den kan i korta drag beskrivas så här: Ovanför det skira bladverket höjer sig de nästan stjärnformade, vita blommorna sida vid sida med massor av spetsiga knoppar som utlovar lång blomning.

Doften är utsökt och det är just denna jasminart som används vid parfymtillverkning. Det här är en tidlös krukväxt som passar in i alla heminredningsstilar. Det är med andra ord en krukväxt för både unga och gamla.

Jasminum officinale trivs bäst på en ljus plats och har inget emot att stå i direkt sol. Den klarar sig alldeles utmärkt även på platser med mindre ljus. Rumstemperatur går bra, men om parfymjasminen står svalare kommer den att stortrivas. Den är inte en glupsk växt, men uppskattar ändå en skvätt flytande gödning då och då.

Parfymjasmin är lättskött, men den tål inte att torka ut. Se därför till att hålla den måttligt fuktig utan att överdriva vattningen. För mycket vatten betyder en säker död för alla växter. Den kan mycket väl tillbringa sommaren utomhus om den står på en skyddad plats.


Parfymjasmin
Jasminum officinale

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB