Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Låt hösten blomma

Är dina krukor en sorglig syn efter en lång sommar? Misströsta inte. Det finns massor av vackra, färgglada sensommarblommor som kan piffa upp krukorna och förlänga sommaren.

Sommarblommornas liv är kort och intensivt. Efter bara en enda sommar och ett överdåd av blommor har de gjort sitt. Det är naturens gång. Det är inte konstigt att sommarblommorna har förlorat sin skönhet nu när sommaren går mot sitt slut. I gengäld är det ett ypperligt tillfälle att börja om på nytt med alla underbara sensommarblommor. Det är lätt att skapa en ny stämning som låter sensommarens charm komma till sin rätt.

Sensommarens färger är varma och mättade. Du hittar glödande, brända färger i det stora urvalet av krysantemum, Chrysanthemum indicum-hybrid, och de söta krukrosorna, Rosa-hybrid, finns också i den här änden av färgskalan. Spanskpeppar, Capsicum annuum, med sina färgglada frukter understryker höstfärgerna. Du kan skapa en effektfull bakgrund om du planterar flera stora krukor med var sin växtart och låter växternas olikheter bilda en harmonisk helhet av vackert matchande färger.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Sensommarens urval av blommor bjuder dessutom på många blå, blålila och rödlila nyanser som är som gjorda för varandra. Det finns exempelvis aster, Aster novi-belgii, i flera nyanser, den lätta skärmlavendeln, Lavandula stoechas, och sommarhalsörten, Trachelium caeruleum, med sina stora moln av pyttesmå blommor.

Om du har lust att prova på något nytt kan du plantera spännande bladväxter som med sina vackra strukturer och annorlunda färger är effektfulla både i ensam majestät och som kontrast till blommande växter. Flera av dem är vinterhärdiga, så du har glädje av dem hela vintern.

Varför inte prova på alunrot, Heuchera-hybrid, som finns med bladverk i många olika färger, allt från grönt eller gult till lysande rött. Eller hur skulle det vara med festliga prydnadskål, Brassica oleracea, i vita, gula, gröna och lila färgkombinationer och curryeternell, Helichrysum italicum, som har ett filigranliknande, silvergrått bladverk. Skogsbräken är ett annat alternativ och den eleganta starren, Carex, lyfter helhetsintrycket i vilken krukgrupp som helst.

Oavsett vad du har lust att plantera är det viktigt att du går rätt till väga. Den gamla jorden är utsugen och kan innehålla smittsamma växtsjukdomar. Därför måste du kassera den och rengöra krukorna innan du planterar nytt.


Lavandula stoechas

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB