Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kvinnorna i rosenträdgården

Få av oss kan motstå att bedåras synen av ett hav av rosor, dessa härliga blommor, fast har du någon gång tänkt på hur rosorna har fått sina namn?

Av Sylvia Svensson

Kvinnorna i rosenträdgården

Historierna, romantiken och äventyren bakom rosorna Text: Ann Chapman

Foto: Paul Starosta ICA Bokförlag 2012, ISBN 978 91 534 3712 3

När du vandrar runt i en stor rosenträdgård kanske du tänker på att många av rosorna har kvinnonamn. Romantiken bakom namnen kan anas, fast oftast är det höljt i dunkel vem de som gav namn till rosorna egentligen var.

Författaren Ann Chapman är en rosentusiast som odlar sin trädgård Trinity Farm på Nya Zeeland. Hon har drygt 125 olika rosor som hon låter växa fritt, obehindrat och storslaget som de vill utan att blanda sig i för mycket.

Medan hon skötte sina rosor blev hon också nyfiken på alla fantasieggande kvinnonamn på dem. Vilka var kvinnorna, och varför hade de hedrats med en ros? Ann Chapman började göra efterforskningar och den här vackra, romantiskt dekorerade boken blev resultatet. Den reder ut historierna, romantiken och äventyren bakom de gamla rosorna, och när det gäller personer längre tillbaka i tiden är det oftast svårare att veta vem kvinnan bakom namnet var och när och var hon levde.

Visst döps det rosor efter kvinnor även i nutiden, men vi vet mer om de moderna kvinnorna som hedras, så som de olika drottningarna och kronprinsessorna som fått rosor uppkallade efter sig.

Boken är en mycket fin historiebok med vackra bilder, ofta med foto på tavlan som föreställer kvinnan i fråga. Självklart finns det också foto på rosorna samt vackra rosteckningar på sidorna. Om varje ros finns också en faktadel. En sann rosentusiast skulle säkert uppskatta den här boken som present, den passar ypperligt till det!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB