Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kul och lärorikt med krukväxter för barn!

Att vårda sin egen krukväxt är roligt, utmanande och lärorikt för barn. Växter inomhus lockar också till lek och livlig fantasi. Odla.nu tipsar om krukväxter som är kul för barn!

Inspiration och bilder från Floradania

Ta med barnen nästa gång du ska handla krukväxter. Det finns massor av sorter som lockar barn och väcker deras fantasi. Låt barnet välja sin favoritväxt, som säkert är en helt annan än den du själv skulle föreslå. Barn använder nämligen känslorna på ett helt annat sätt, och fascineras av färger, intensiva dofter och spännande former och ytor.

Försök tillsammans komma på var växten kommer ifrån och hur den ska skötas. Det gör det hela både roligare och mer konkret för barnet. Krukväxten kommer sedan vårdas ömt!

Skapa ett landskap av växter

Placera den nyinköpta krukväxten i en kruka som är tillräckligt stor för att barnet självt ska kunna vattna utan att några olyckor inträffar. Skapa en miniatyrvärld där favoritväxterna placeras på en bricka med kant. Därmed kan de integreras i leken, och fungera som gömställen och skuggplatser för barnets favoritleksaker.

Om barnen ska få en egen skötväxt på sitt rum kan det vara kul att välja en annorlunda kruka, som en tekopp till exempel.

Roliga krukväxter

Många växter har fått ett roligt namn, som oftast har med utseendet att göra, t.ex. kängurutass (Anigozanthos), och det ger fritt utlopp för fantasin. Vissa växter har spännande blad som lockar, andra reagerar när vi rör vi dem. Här kommer några kul tips!

#Växter med roliga namn#

Ampelsäv (Scirpus cernuus) Svärmors tunga (Sansevieria) Mosslummer (Selaginella) Rosenstänk (Hypoestes) Garderobsblomma eller zamiakalla (Zamioculcas zamiifolia) Papegojblomma (Strelitzia reginae)

#Växter som reagerar vid beröring#

Rör-mig-ej (Mimosa) Köttätande växter, som Venus flugfälla (Dionaea muscipula)

#Växter med spännande blad och struktur#

Ören-på-snören (Peperomia) Borstaloe (Aloe aristata) Pandaöron (Kalanchoe tomentosa) Medusahuvud (Euphorbia caput-medusae)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB