Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krypkalankoe vacker, lättskött och hållbar

Den här exotiska skönheten har både charm och personlighet.

Krypkalankoe (Kalanchoë manginii) är en alldeles bedårande liten växt som ursprungligen kommer från Madagaskar. Den är för övrigt besläktad med den mycket populära höstglöden/vårelden. Den finns med antingen rosa eller orange blommor och nya sorter med gula, vita och röda blommor kommer inom den närmaste framtiden.

Krypkalankoe trivs alldeles utmärkt i varma rum, men den har definitivt inget emot att stå betydligt svalare, vilket gör att den är perfekt när lätt uppvärmda uterum ska piffas upp. Se till att ljusförhållandena är bra. Vintersolen kan knappast skada den, men en stekande sommarsol i ett söderfönster kommer att försämra blommornas hållbarhet.

När det gäller vattningen mår krypkalankoe bäst om den får torka ut lätt mellan vattningarna. För mycket vatten kan vara ödesdigert. Under växtsäsongen från februari till oktober vill den gärna ha lite gödning. Med tanke på det blygsamma priset är det nog många som ser växten som en slit-och-slängväxt och ersätter utblommade exemplar med nya och fräscha.

Under sommarmånaderna kan krypkalankoe planteras utomhus och då blir färgerna starkare samtidigt som blomningen förlängs avsevärt.


Krypkalankoe,
Kalanchoë manginii

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB