Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • An error occurred while trying to search with Solr: "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443.

Körsbärsbenved, Euonymus planipes

  • Trädgård

Från Plant Publicity Holland

Körsbärsbenved, Euonymus planipes
Körsbärsbenved betraktas av många som den vackraste av alla benvedsarter. Det är en elegant buske eller ett litet träd som blir två till tre meter högt. Växtsättet är öppet och lite överhängande. Ursprunget är Japan och de nordöstra delarna av Asien. Den introducerades i Västeuropa på 1890-talet.

Körsbärsbenved är vacker även när den är avlövad. Den har stora, spetsiga, mörkröda vinterknoppar som är fina mot de unga skottens olivgröna bark. På äldre grenar är barken grå. Bladen är stora, upp till tretton cm långa och sju cm breda, och får en vacker, gulröd färg redan tidigt på hösten. Blommorna är blekt gula och långskaftade. De är inte särskilt märkvärdiga, och man skulle knappast lägga märke till dem om de inte var så många. De sitter i flockar som hänger tätt, tätt på grenarna. På samma sätt hänger sedan de stora, rosaröda frukterna i långa skaft. Härdig i zon 1-5.

Läs mer:
Upptäck benveden
Vingbenved
Vanlig benved
Klätterbenved
Körsbärsbenved
Odlingsråd benved
Historik benved

    

Körsbärsbenved, Euonymus planipes
Körsbärsbenved, Euonymus planipes