Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Koloniträdgården

"Sveriges koloniträdgårdar är ett levande kulturarv, till glädje inte bara för odlingsglada kolonister utan också för flanerande besökare som kan njuta av prakten och idogheten i städernas koloniområden.

Här frodas allt från gammaldags torpväxter till helt nya sorters grönsaker från andra kulturer, och stugorna kan vara arkitektritade nyskapelser eller se ut precis som i början av 1900-talet."

Så står det i texten på bokens baksida och det är kolonitanken i ett nötskal.

Som alltid, fanns det en eldsjäl bakom och i det här fallet hette hon Anna Lindhagen. 1904 lät hon anlägga det första koloniområdet på Norra Djurgården efter en idé hon hämtat i Danmark. I Malmö var man lite tidigare - 1895 - och idén slog sedan rot i hela landet och vi har ju sett hur det gick sedan….

Det går inte att ta fel på den glädje och flit man möter om man tittar in i ett koloniområde, större eller mindre.

I den här boken har man samlat erfarenheter från koloniträdgårdar runt om i landet från Piteå till Malmö. Man visar mängder av vackra bilder, de flesta tagna av författarna själva, som berättar mycket om den kärlek till allt som växer och den möda man lägger ner på sin täppa. Fantasin varierar, kan man se. Odlarna berättar om sina knep och idéer om hur man får ut det meta av det begränsade utrymmet. Kökslandet är väldigt viktigt, förstår man. Men det ska också prunka av färgstarka blomrabatter.

I sista kapitlet får man lite historik och en del upplysningar om adresser samt tips om mera att läsa i ämnet. Växtlistor för olika miljöer finns också.

I det hela tycker jag det här är en trevlig bok om just odling på koloni i den stora floden av trädgårdsböcker. Den behövs säkert i dessa tider när de stora trädgårdarnas tid nästan är förbi och tiden bara räcker för den lilla täppan.

Koloniträdgården
  Titel:
Koloniträdgården
Författare:
Ingrid Nordwall och Kenneth Nilsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2004
ISBN:
9137121286

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB