Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julpynt i din egen stil

December är en lika hektisk som mysig månad. Låt julblommorna bli en gemensam nämnare för alla de aktiviteter som du är involverad i, och glöm inte att engagera familjen: redan här lägger du grunden för en trivsam advent.

Inspiration från Floradania. Alla bilderna i artikeln också från Floradania.

Familjemys Julstjärnan är av tradition en av våra viktigaste symboler för julstämning och mysig familjesamvaro. Låt den utgöra ramen för en informell sammankomst där ni möts över ett fat lussekatter – eller pepparkakor – för att diskutera hur julmånaden ska se ut. Vilket julpynt ska användas? Vem ska baka? Och vem eller vilka fixar allt annat? Inte minst kan ni passa på att bestämma när det ska vara fest och mys!

Presentidé till julbesök December bjuder som vanligt på en rad trivsamma sammankomster, och oftast vill man ju ha en liten gåva med sig när man ska på visit. Ett förslag är att placera en mini-julstjärna i en elegant ytterkruka som du bundit ett sidenband om. Det blir en riktigt trevlig present som kan hålla ända till jul.

En annan möjlighet är att placera den välkända högröda julstjärnan i en skojig, modern ytterkruka och skapa lite sagostämning runt omkring den. Kom ihåg att packa in den ordentligt innan du tar med den ut. Den kommer ju från Mexico, och har aldrig blivit riktigt god vän med den nordiska kylan.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Dekoration till julbordet Det är också skönt att i god tid komma överens om hur årets julbord ska se ut, så att man kan börja glädja sig åt den stora festen. När det gäller julstjärnor finns det ett brett spektrum av färger att välja på, från skirt vitt och laxfärgat till tomterött och djuprött, ja närmast bordeaux. Möjligheterna är alltså stora.
Satsa till exempel på ett elegant nordiskt uttryck med en ljus mini-julstjärna i en lila servett vid varje kuvert, och ett fat med laxfärgade mini-julstjärnor som mittpunkt på julbordet.

Gör det kul – gör det själv Det är roligt att kunna skapa sina egna juldekorationer tillsammans med barnen, som kan hjälpa till med lim, dekorationsmaterial och växter. Här bjuder vi på ett trevligt förslag på en elegant och enkel juldekoration som kan höja stämningen och lysa upp jultiden.

Det här behöver du: Julstjärna, kuddmossa, glasskål och ”snöflingor” (här har vi använt rivet stearin), vita grenar, lim och pynt (här i form av iskristaller).

Så här gör du: Placera julstjärnan och kuddmossan i en glasskål och dekorera sedan med ”snöflingor”, t.ex. i form av rivet stearin. Stick ned de vita grenarna i krukan – de ska ha stöd av julstjärnan och mossan, som ligger i skålens botten. Pynta till sist med de små vita iskristallerna som limmas fast på skålen och grenarna.

Fakta: År 2012 producerades 8,5 miljoner julstjärnor i Danmark. Julstjärnans botaniska namn, Euphorbia pulcherrima, betyder ”den vackraste av alla Euphorbior” Julstjärnan ska vattnas regelbundet och helst underifrån, men får för den skull inte stå och bada i vatten.

Floradania

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB