Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julmarknader

Julmarknader har långa traditioner både i vårt land och ute i världen. Men många av de riktigt gammaldags marknaderna har lyst med sin frånvaro några decennier nu, kanske bortjagade av alla nya supermarkets och andra lockfåglar.

Men det är roligt att marknaderna under de senaste åren börjat dyka upp igen, för det är en mycket trevlig företeelse som lyser upp vintermörkret och ger liv och färg åt den gråtrista decemberdagen.

Här i Göteborg har både Trädgårdsföreningen och Liseberg anammat trenden och börjat med julmarknader, som verkligen sprider julstämning, marknadsglädje och fägring.

I Trädgårdsföreningen var det julmarknad de tre senaste helgerna. Där hade det stora Lagerträdshuset gjorts i ordning för marknadsstånd, sång och glädje, tomtar och juleljus.

Dessutom fanns fler hantverksbodar ute i parken liksom den enda snön i stan: en stor dittransporterad snöhög för barnen att kravla i!

En åsna och några getter sprang omkring i sina tillfälliga hagar och häst och vagn drog folk runt i parken.

Från kaféerna spred sig ljuvliga dofter av glögg, pepparkakor och annat gott. Dessa är förstås öppna även när det inte är marknad i parken.

Här följer några stämningsfulla bilder från Trädgårdsföreningen.

På Liseberg pågår marknaderna varje helg från o med 16. november och sedan 12-23. december.

Slänggungan viner genom vinternatten, Spegeldammen har förvandlats till skridskobana med fyrfat intill att värma sig vid och Tomteparaderna spelar glada julsånger.

Artister uppträder, julborden står dukade i restaurangerna och sång och glädje sprider sig bland de miljoner juleljus som tindrar ikapp med ögonen.

Här finns förstås också massor med julinspirerade hantverkare som erbjuder allt som hör julen till i sina små juldekorerade korsvirkesbodar.

Öppettider och dagens program: www.liseberg.se

Här är några bilder!

Så om du har möjlighet, besök gärna julmarknader du har i närheten, det kan ge inspiration och höja stämningen avsevärt!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB