Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Julmarknader

  • Trädgård

Julmarknader har långa traditioner både i vårt land och ute i världen. Men många av de riktigt gammaldags marknaderna har lyst med sin frånvaro några decennier nu, kanske bortjagade av alla nya supermarkets och andra lockfåglar.

Men det är roligt att marknaderna under de senaste åren börjat dyka upp igen, för det är en mycket trevlig företeelse som lyser upp vintermörkret och ger liv och färg åt den gråtrista decemberdagen.

Här i Göteborg har både Trädgårdsföreningen och Liseberg anammat trenden och börjat med julmarknader, som verkligen sprider julstämning, marknadsglädje och fägring.

I Trädgårdsföreningen var det julmarknad de tre senaste helgerna. Där hade det stora Lagerträdshuset gjorts i ordning för marknadsstånd, sång och glädje, tomtar och juleljus.

Dessutom fanns fler hantverksbodar ute i parken liksom den enda snön i stan: en stor dittransporterad snöhög för barnen att kravla i!

En åsna och några getter sprang omkring i sina tillfälliga hagar och häst och vagn drog folk runt i parken.

Från kaféerna spred sig ljuvliga dofter av glögg, pepparkakor och annat gott. Dessa är förstås öppna även när det inte är marknad i parken.

Här följer några stämningsfulla bilder från Trädgårdsföreningen.

På Liseberg pågår marknaderna varje helg från o med 16. november och sedan 12-23. december.

Slänggungan viner genom vinternatten, Spegeldammen har förvandlats till skridskobana med fyrfat intill att värma sig vid och Tomteparaderna spelar glada julsånger.

Artister uppträder, julborden står dukade i restaurangerna och sång och glädje sprider sig bland de miljoner juleljus som tindrar ikapp med ögonen.

Här finns förstås också massor med julinspirerade hantverkare som erbjuder allt som hör julen till i sina små juldekorerade korsvirkesbodar.

Öppettider och dagens program: www.liseberg.se

Här är några bilder!

Så om du har möjlighet, besök gärna julmarknader du har i närheten, det kan ge inspiration och höja stämningen avsevärt!