Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julens levande stjärnor

De gamla aztekerna utvann det rödlila färgämnet ur julstjärnans högblad och använde det i kosmetika och textilfärger. För oss är julstjärnan en klassisk krukväxt under julen och med sina stora, färgstarka stjärnor passar den perfekt till högtiden.

Många användningsområden
och ett brett sortiment
Julstjärnan, som heter Euphorbia pulcherrima på latin, finns i många olika storlekar. De små miniväxterna kan användas i dekorationer eller för sig själva som bordsdekorationer medan de stora, uppstammade exemplaren pryder sin plats på golvet. Det kommer till nya sorter varje år som framförallt kännetecknas av bättre hållbarhet på blommorna. Även stjärnornas färg och utformning förändras. 'Jester' är en ny populär sort med uppåtriktade, djupt röda högblad som liknar en tulpan. Sorten 'Burgundy' har lila eller djupt röda högblad. Andra nyheter är 'Red Elf', 'Prestige' och 'Primero' som alla tre är kompakta, väl förgrenade sorter.

Så här sköter du julstjärnan
Eftersom julstjärnan kommer från Mexiko är den känslig mot kyla och drag och tål inte vinterns låga utomhustemperaturer. Därför ska du inte köpa julstjärnor som säljs ute på trottoaren. Det finns risk för att exemplar som utsatts för kyla tappar bladen. Packa in julstjärnan ordentligt eller sätt ner den i en rymlig kasse när du ska transportera hem den från affären.

Julstjärnan trivs bäst på en ljus plats inomhus och den tål direkt sol. Den ska inte vattnas förrän jorden känns torr. Vattna med ljummet vatten på fatet. Häll bort resterande vatten. Den behöver inte någon gödning.


Julstjärna, Euphorbia pulcherrima

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB