Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Internationell familjedag

1993 utsåg FN den 15 maj till att vara en internationell familjedag. Under den här dagen uppmärksammas familjens betydelse i samhället. Dagen innebär en möjlighet att främja medvetenheten för frågor som rör familjen. I Sverige firar vi Mors dag i maj, men alla i familjen förtjänar förstås att uppmärksammas.

Från Blomsterfrämjandet

Uppmärksamhet kan ges på många sätt, ett trevligt och uppskattat sätt är att uppvakta med blommor. Aktuella blommor i maj är krukros och lövkoja.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Krukros

Kinaros / Polyantaros, Rosa Chinensis-gruppen / Rosa Polyantha-gruppen. Det finns idag både små och stora krukrosor och de kommer i flertalet färger. Även tvåfärgade sorter finns. De mindre sorterna passar bra att arrangera tillsammans i grupper på köksbordet. För att orka blomma ska krukrosorna stå så ljust som möjligt, de bör dock skyddas mot allt för stark sol. Krukrosor dricker mycket vatten och de ska vattnas så att jorden blir ordentligt genomvattnad.

Lövkoja

Lövkoja, Matthiola incana. Lövkojor finns i affären under stora delar av året, men vi förknippar den mest med den tidiga sommaren och examenstid. Lövkojan har en mycket säregen doft som utvecklas bäst under ljusa och varma förhållanden. Blomman ses ofta ensam i buketter, men prova också att kombinera den med andra snittblommor i samma färgskala. Lila lövkoja och lila fresia bildar en stilfull kombination tillsammans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB