Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inred med växter

Jag vill börja beskriva boken genom ett par citat från texten på baksidan av boken.

"Att inreda ett hem är lustfyllt och roligt - former och färger på möbler, gardiner och mattor väljs med största omsorg. Men nästan lika viktigt är valet av rätt växt till rätt plats i rummet." Inred med växter är "en bok för alla årstider, alla hem och alla smaker, oavsett om man bor trångt eller rymligt."

Gilly Love har skrivit en bok för oss som vill inreda vårt hem med krukväxter och få dem att växa och frodas. I de första kapitlen av denna bok hjälper hon läsaren att betrakta bostadens rum och hur du väljer växter som passar bäst i hop med dig själv och ditt hem. Precis som författaren skriver på de inledande sidorna så kan man med hjälp av blommor och gröna växter förändra hela stämningen i ett hem, men alla växter trivs inte på alla ställen och därför kräver inte bara en trädgård planering utan man måste även planera för sin "inomhusträdgård".

Inred med växter innehåller ett par sidor med register där författaren har delat in våra krukväxter efter färg, doft, storlek, form och vilka växter som skall placeras i sol respektive skugga, vilket kan vara till hjälp t ex när du vill komponera ett fönster med växter i en viss färg eller har ett besvärligt fönster mot norr där ingenting vill trivas. Boken ägnar också varje rum, vardagsrum, sovrum, kök etc, ett kapitel med beskrivande text och vackra fotografier med krukväxterna i centrum. Jag tittar på bilderna och blir ganska sugen på att köpa nya växter eller åtminstone möblera om bland dem jag har och "piffa till" det lite. Tyvärr är det nog så att de flesta av oss läsare har inte en så perfekt miljö eller plats som fotografierna visar, men lite förbättringar skulle man helt klart kunna åstadkomma åtminstone hemma hos mig.

Boken innehåller inte bara traditionella krukväxter utan också flera kapitel om arrangemang med vårens lökväxter såsom primulor och pärlhyacint i en korg, påskliljor i en vacker kruka, sommarblommor i balkonglåda och höstens liljeväxter i ett bordsarrangemang. Allt illustrerat med fina fotografier.

Författarinnan avslutar Inred med växter med några rent praktiska kapitel om hur du förökar dina blommor, skötselråd i allmänhet och en kortare beskrivning av diverse sjukdomar och skador som våra växter ibland drabbas av. Boken är inte skriven som ett uppslagsverk med beskrivning och skötselråd för varje krukväxt från A till Ö utan skall användas som en inspirationskälla till, att inreda med och planera för, krukväxterna i hemmet varvat med en hel del allmänna praktiska råd och tips för din "inomhusträdgård".

Inred med växter
  Titel:
Inred med växter
Författare:
Gilly Love
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Wahlströms
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9132321554

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB